Gică Popescu, program-revoluție!

ianuarie 14, 2014 in FRF

Ca jucător, Gică Popescu a respectat România. O va face și din postura de președinte al Federației!

Ca jucător, Gică Popescu a respectat România. O va face și din postura de președinte al Federației!

Fostul mare fotbalist și-a prezentat programul de relansare a fotbalului românesc. Gică Popescu promite o adevărată revoluție dacă ajunge șef la Federație: competiții școlare pentru selecție, opt centre regionale de pregătire a juniorilor și câte un scouter pentru fiecare județ, monitorizarea jucătorilor tineri care evoluează în străinătate, un grup omegen de antrenori pentru loturile naționale care să coopereze continuu, camere personalizate cu numele unor mari fotbaliști români în cantonamentele de la Mogoșoaia și Buftea, prime pentru echipele din Liga a III-a care folosesc juniori, ligă regională U23, pensii și asigurări pentru fotbaliștii profesioniști. Dacă va reuși să implementeze aceste repere sau măcar o parte din ele, Gică Popescu va schimba din temelii un fotbal care își caută identitatea pierdută.

Am trăit-o și pe asta: Gică Popescu, candidat la șefia FRF, are un program subordonat ideii de dezvoltare a centrelor de copii și juniori. „Baciul” are de gând să facă o competiție națională bine pusă la punct în sectorul școlar, înființarea a opt centre regionale de pregătire și perfecționare a juniorilor monitorizate de 42 de scouteri, câte unul pentru fiecare județ. Așa da! 🙂
Cea mai interesantă idee mi se pare Liga Regională. Ca în Germania sau Spania. O competiție rezervată jucătorilor sub 23 de ani. Ceva de tranziție între Liga 3 și Liga 2. Popescu are de gând să monitorize și fotbaliștii tineri „uitați” de Federație. Decât să-i convoace alții la națională mai bine să fie aduși la loturile României.
O altă idee senzațională este motivarea financiară a cluburilor din cel de-al treilea eșalon care folosesc cât mai mulți jucători sub 19 ani. În afara celor trei impuși deja de regulament. Plus Liga Regională se lărgește bazinul competițional și de selecție.
Nu am auzit până acum de un alt program dedicat dezvoltării generațiilor viitoare de fotbaliști. Gică Popescu are curaj pentru că știe unde este buba. Cu oameni de toată isprava lângă el, ca Anghel Iordănescu, Gică Hagi, Ilie Dumitrescu sau Bogdan Stelea, Gică Popescu poate reprezenta luminița de la capătul tunelului. Și are mari șanse să câștige alegerile!