În sfârșit, Ronaldo!

ianuarie 13, 2014 in Internaţional

După patru ani de supremație a marelui rival, Mesi, Cristiano Ronaldo a primit la Zürich trofeul „Balonul de Aur” 2013!

După patru ani de supremație a marelui rival, Messi, în această seară Cristiano Ronaldo a primit, la Zürich (Elveția), trofeul „Balonul de Aur” 2013!

Înfumurat și arogant dar jucător de clasă. Cristiano Ronaldo mai primise un „Balon de Aur” în 2008. De atunci secetă, iar toată planeta s-a închinat în fața lui Lionel Messi, starul Barcelonei. Patru ani la rând Messi s-a abonat la trofeu. Era prea mult pentru „CR7”. Puțin a lipsit ca și în seara asta să se întâmple la fel însă presiunea mediatică a fost uriașă și musai trebuia scos un al câștigător. Visul lui Ronaldo s-a împlinit, iar cel mai important trofeu individual din fotbal este la el. A fost un an aproape perfect. Ronaldo a marcat 67 de goluri în 56 de meciuri și a calificat Portugalia la Mondial în barajul cu Suedia. „Balonul de Aur” l-a primit din mâinile celebrului Pele. Nici că se putea mai frumos pentru Cristiano Ronaldo. Cu copilul lângă el și cu lacrimi în ochi l-am văzut pe omul Ronaldo nu un „bad boy”. A reușit!

Victorie la mare luptă pentru Cristiano Ronaldo. Starul potughez a adunat 1.365 de puncte însă argentinianul Lionel Messi i-a suflat în ceafă cu 1.205 puncte, iar francezul Frank Ribery a completat podiumul cu 1.127 puncte.
Dincolo de cifre există o poveste. Cât de mică. Ronaldo și-a dorit enorm acest trofeu. Teama că Messi va ieși din nou laureat i-a măcinat aproape fiecare zi de după Anul Nou. Și nu numai. Patru ani a stat în umbra lui Messi. Mereu al doilea. O postură imposibilă pentru Cristiano Ronaldo și Real Madrid. Trofeul din 2008 a fost în vremea când juca pentru Manchester United. Era nevoie de o (re)confirmare a valorii sale!
Sincer, cred că nereușitele precedente s-au datorat și comportamentului. Cei care votează sunt oameni deci pot fi subiectivi. În anii trecuți, Ronaldo a avut ceva de reproșat. Mereu. Barcelonei, lui Messi, altor adversari, suporterilor ostili, ba chiar și copiilor care întârziau să-i ofere mingea pe margine. Aici a pierdut multe puncte.
În 2013, „CR7” s-a schimbat mult. În bine. S-a implicat în jocul colectiv, a ajutat, a zâmbit, a comunicat și a reușit pe teren cam tot ce a vrut el. Suficient cât să-i convingă pe cei care decid la cine ajunge „Balonul de Aur”. O nominalizare corectă care ține cont de tot ceea ce s-a întâmplat în anul fotbalistic 2013.
Dacă era după trofee „Balonul de Aur” ajungea la Ribery. Dacă era după simpatie cred că îl primea Messi. Acum a fost pentru fotbalul de clasă și goluri, iar Ronaldo a câștigat „Balonul de Aur” pe merit! Bravo, „Guralivule”!