Mutu, omul-tricou!

ianuarie 16, 2014 in Liga 1

Adrian Mutu s-a simțit mereu bine în galben cât timp a jucat pentru echipa națională. La Petrolul dă semne că e la fel!

Adrian Mutu s-a simțit mereu bine în galben cât timp a jucat pentru echipa națională. La Petrolul dă semne că e la fel!

Sosirea lui Adrian Mutu la Ploiești și prezentarea fulminantă de care a avut parte pe stadionul „Ilie Oană” a creat o adevărată isterie pe plan local. La o zi distanță, Ianis Zicu a devenit și el „găzar” cu acte și a turnat puțin gaz peste foc. Cifrele sunt uluitoare. Zeci de mii de fani prezenți la prezentările oficiale, sute de tricouri vândute cu numele lui Mutu. În jur de 500. Că pentru Zicu n-a mai fost timp de croit. 🙂 Mai la primăvară. Revenind la Mutu, „Briliantul” s-a lipit de fanii poieșteni ca marca de scrisoare sau ca tricoul de piele. Transferul la Petrolul reprezintă un balon de oxigen pentru un fotbalist care și-a irosit cu nonșalanță uriașul talent cu care a fost înzestrat. Acum are o motivație. Titlul și Liga 1 pot să-i ofere acel final de carieră visat de toți jucătorii importanți. Deocamdată doar „replicile” cu nr. 10 se vând bine. Așteptăm varianta „originală” de pe gazon!

Adrian Mutu rămâne un fotbalist de rasă dorit de orice echipă care vrea să rupă gura târgului. L-am lăudat ori de câte ori am avut ocazia, l-am criticat fără milă atunci când a dat cu bâta-n baltă. Din păcate a făcut-o de prea multe ori și de aici vestea care s-a răspândit despre el cum că ar fi un „bad boy”. Nu e chiar așa…
Mutu nu s-a așteptat la o primire cu atâta fast. Asta l-a pus pe gânduri și tot asta ar putea să-i salveze finalul de carieră. Acum are o motivație. Mai mare și mai interesantă decât organizarea unei petreceri care să țină până-n zori. Să căștigi un titlu de campion, la 35 de ani, nu stă la îndemâna oricui.
Adrian Mutu i-a cucerit pe fanii ploieșteni din prima clipă. Va trebui însă să-i convingă și prin prestațiile sale. Degeaba se vând tricouri, bilete, abonamente sau alte suveniruri dacă Mutu nu bagă mingea în ațe, dacă nu dă golurile atât de mult dorite. Lumea va avea răbdare o etapă, două, trei dar după aceea începe să-și dea coate și să arate cu degetul.
M-aș bucura ca „Briliantul” să confirme așteptările. În ultima vreme nu prea a avut parte de bucurii. Cu condiția să-și schimbe comportamentul dincolo de stadion și în vestiar. Fără escapade nocturne, fără bisericuțe. Un astfel de Mutu este irezistibil, de neoprit. Altfel riscă să rămână în istoria Petrolului doar cu porecla de… „Omul-tricou”!