Bute vs. fantoma „Froch”

ianuarie 18, 2014 in Box

Lucian Bute va avea parte de un meci dificil. Dacă îl învinge pe Jean Pascal se poate gândi, din nou, la „Centura cu Diamante”!

Lucian Bute va avea parte de un meci dificil. Dacă îl învinge pe Jean Pascal se poate gândi, din nou, la „Centura cu Diamante”!

Urmele bătăii încasate de la englezului Carl Froch nu au dispărut din sufletul lui Lucian Bute. Deși nu este un oraș al boxului, Montrealul este gata pentru marea confruntare dintre Bute, copilul său adoptiv, și Jean Pascal. O mare provocare pentru român. Eșecul cu Froch ne-a arătat că Lucian Bute nu se simte bine în fața unui pugilist cu stil asemănător bătăușilor de stradă. În plus, Bute nu prea știe să încaseze. Cu Pascal este cea mai bună ocazie să demonstreze contrariul. Nu va fi ușor. Un adversar dur, agresiv. Cam ca Froch. Oricât ar vrea să mascheze adevărul, Bute al nostru se va bate, în primul rând, cu „fantoma lui Froch”. E și bine, poate fi și rău. Victoria este esențială pentru continuarea carierei, iar înfrângerea echivalează cu anonimatul. Lucian Bute – Jean Pascal, duminică dimineață, ora 6:00, în direct la Digi Sport 1!

Sâmbătă noaptea nu mai are rost să dormiți că e meci mare. Duminică, în zori. Lucian Bute urcă pe ringul arenei „Bell Center”, din Montreal (Canada), ca să reintre în istorie. Faptul că HBO, renumitul canal de televiziune american, transmite confruntarea cu Jean Pascal spune totul despre interesul care există, dincolo de ocean, în jurul acestei partide.
Poate vi se pare o afirmație trăsnită dar Bute se va lupta și cu o fantomă a trecutului: Carl Froch. Chiar dacă în ring va urca Pascal, Bute vrea să șteargă impresia acelei nopți negre de la Nottingham. Mă tem tocmai de această dorință uriașă a lui Bute de a demonstra că atunci, în mai 2012, a fost un accident de parcurs și nimic mai mult.
L-am văzut la lucru pe Jean Pascal. De câteva ori. Nu este genul de pugilist care face pasul înapoi de frica adversarului. Dimpotrivă. Ocupă centrul ringul și se năpuștește peste „inamic”. Bute trebuie să fie pregătit să încaseze pumni adevărați. Nu doar să dea!
Lucian Bute are armele cu care poate să-l învingă pe Pascal. Răbdare, inteligență, iar când simte momentul să lovească devastator. Oricât de bun ar fi Jean Pascal nu va rămâne în picioare dacă face cunoștință cu upercutul de stânga, lovitura preferată a lui Bute.
Să dea Dumnezeu să fie bine. Pregătiți-vă cafeaua din seara asta, iar mâine dimineață, în jurul orei 6:00, la televizor, pe Digi Sport 1. Urcă în ring campionul nostru, Lu-ci-an Buteeee!