Bute, cu garda jos!

ianuarie 20, 2014 in Box

În runda a 12-a, Lucian Bute l-a avut în pumni pe Jean Pascal. Atunci KO a plutit în aer. Din păcate era prea târziu pentru Bute!

În runda a 12-a, Lucian Bute l-a avut în pumni pe Jean Pascal. Atunci KO a plutit în aer. Din păcate era prea târziu pentru Bute!

Statisticile specialiștilor americani spun că Lucian Bute a încasat o lovitură la fiecare doi pumni expediați de Jean Pascal. Bute s-a trezit în ultima rundă când a trimis ceva mai mult de un sfert din pumnii expediați în tot meciul. Și tot Bute a fost cel care a țintit cel mai puțin adversarul într-o repriză: doar patru reușite. Cifrele, statisticile în general, sunt reci dar ele spun ceva: Lucian Bute s-a temut exagerat și nepermis de „clovnul” Jean Pascal. I-a fost frică să iasă la bătaie de teamă ca nu cumva să se repete pățania de la Nottingham (Anglia), cu Carl Froch. La asta s-a adăugat tactica de așteptare impusă de staff și stilul urât folosit de Pascal, cu coate în gură, lovituri la ceafă și evitarea confruntării directe în ultimele runde. Ce să mai lungim vorba: Pascal l-a prins pe Bute cu garda jos și l-a învins fără strălucire. Pentru Lucian Bute, un eșec care poate echivala cu finalul de carieră!

Am lăsat să treacă ceva timp pentru a cântări mai bine cuvintele atunci când vine vorba de Lucian Bute. Știam că nu va avea un meci ușor cu Jean Pascal, rivalul său local, dar nici în ruptul capului nu am crezut că va boxa cu teamă. Asta a fost senzația lăsată în urma confruntării din „Bell Center” (Montreal).
Nu cred că Bute îi este inferior lui Pascal. Dimpotrivă. În ultima rundă, a 12-a, când știa că doar un KO îl poate salva, Lucian Bute s-a dezlănțuit trimițând spre adversarul său 99 de pumni dintre care 45 și-au atins ținta. Record al meciului însă inutil. Teama de stilul brutal folosit de Jean Pascal și operația de la mână l-au transformat pe Bute într-un timid care… nu s-a tratat. 🙂
Dincolo de ironii, Lucian Bute nu a confirmat așteptările noastre în fața celor mai tari pugiliști întâlniți în carieră: Carl Froch și Jean Pascal. Pe tema asta, marele campion Leonard Doroftei avea dreptate când tot repeta că Bute nu avut adversari de top ci doar o strategie de marketing bine pusă la punct.
Asta e viața. Doar Bute știe dacă va mai urca sau nu pe ring. Cel mai bine ar fi să spună „stop”. Înfrângerea cu Pascal nu a fost una rușinoasă ca o vreme să nu mai iasă din casă. Poate merită o revanșă. Dar mai bine altceva. O școală de box, un angajament la un club profesionist, poate comentator la o televiziune. Lucian Bute și-a făcut datoria față de România. Cred că a fost suficient!