Valiza mincinoasă

noiembrie 29, 2012 in Liga 1

ențile cu euroi continuă să fie subiecte de presă atunci când vine vorba despre fotbal. Și nu este deloc ok!

Gențile cu euroi continuă să fie subiecte de presă atunci când vine vorba despre fotbal. Și nu e deloc ok!

Când „valiza” trimisă de Gigi Becali a ajuns la Cluj, în urmă cu câțiva ani, pentru ca „U” să joace corect meciul cu CFR, o parte din colegii de breaslă au luat foc. Corupție, șantaj, mizerie. Ok. Cazul a ajuns pe masa instanțelor de judecată, iar acum pare un mare fâs. Astăzi, presa vorbește despre o altă „valiză”. Una plină cu „cadouri” și trimisă de Astra la Chiajna. Ca s-o oprească pe Steaua. Ok. Cam aceeași motivație cu aceea de la Cluj. Dacă există, atunci aștept să văd reacția acelorași „mari analiști”. Tare sunt curios dacă mai fac atât de mare tam-tam pe unde apar sau scriu. Și mai sunt curios dacă intră pe fir Parchetul. Nu de alta dar nu trebuie să se lase loc de intrerpretări. „Valiza” este o practică veche și anormală în fotbalul românesc. Înaintea ei a fost „punga de plastic”. Ce n-au înțeles unii patroni sau șefi de cluburi este că pot să dea și pe mama valizei că valoarea echipei se vede abia atunci când iese în Europa. De câte ori se califică, câte puncte adună etc. Altfel, cu „valiza”, se mint singuri!

Știre incredibilă. O nouă „valiză” ( http://www.sport.ro/liga-1/astra-a-pregatit-valiza-trupa-lui-reghe-va-avea-meci-nebun-cu-chaijna-cadourile-de-craciun-au-ajuns-mai.html ) apare la meciurile din Liga 1. Nu pot să cred dar în același timp nu sunt uimit. Nu pot să cred pentru că mă așteptam ca măcar din frica generată de precedentul scandal, cel de la meciul „U” – CFR, din finalul sezonului 2007-2008, oamenii de fotbal să ecite astfel de riscuri. Nu sunt uimit pentru că banii câștigați dintr-o posibilă calificare în grupele Ligii Campionilor le întunecă unora mințile.
Nu e treaba mea să verific dacă ceea ce spun unii sau alții este adevărat. În afară de presă sunt instituții ale statului care au ca obiect de activitate investigația. O vorbă de la noi spune însă că nu iese fum fără foc. În loc să se preocupe de fotbal, în loc să-și cheltuiască banii în plus pe transferuri inteligente sau pe susținerea unei academii proprii, unele grupări vor să se transforme în companie de trimis „moși” cu… valize.
Surprinzător. Când apar la televizor toți se vaită. Nu sunt bani, nu sunt bani, dăm faliment. Atunci de unde „euroii” pentru valize? Repet, nu e treaba mea să aflu de unde, cum și ce dar pot spune că demersul lor de a fenta fotbalul nu-i ajută cu nimic. Cei care oferă „valize” pur și simplu se mint singuri!