Intrusul

noiembrie 30, 2012 in Liga 1

Nu este vorba despre pistolarul rănit din filmul „The Outsider”. Era prea frumos. Titlul îl vizează pe Dragoș Săvulescu și trecerea sa meteorică prin istoria unui club important. Săvulescu a ales să-și vândă acțiunile și să plece de la Dinamo. Omul ăsta n-a adus ceva important și n-a avut nimic în comun cu numele și spiritul de la Dinamo. Cele 30% din acțiunile preluate după plecarea lui Cristi Borcea l-au transformat pe „mister” Săvulescu dintr-un necunoscut într-un personaj mediatizat. Bani pentru publicitate. Cam asta este definiția relației Săvulescu – Dinamo. Un acționar care nu a fost pe placul suporterilor, nici al jucătorilor și cred că nici al colegilor din acționariat. Dinamo nu pierde din plecarea lui Dragoș Săvulescu. Dimpotrivă. Poate câștiga un acționar nou și cu… sufletul. Cum a fost Borcea!

De când s-a implicat la Dinamo, presa scrie pe rupte despre Dragoș Săvulescu. Despre cum a făcut bani, despre una, despre alta. Cum se zice mai pe direct, publicitate a căutat, publicitate a găsit. A vrut să semene cu Cristi Borcea. Ca stil și notorietate. Din acest motiv, la un moment dat, a ales să se certe cu Borcea după ce acesta l-a introdus în lumea fotbalului pe ușa din față.
Săvulescu a fost unul dintre susținătorii de taină ai antrenorului Dario Bonetti. Și s-a văzut. Dinamo este unde este pentru că a prelungit nepermis de mult colaborarea cu acest Italian incapabil să înțeleagă ceva din greșelile făcute tot de el.
Apoi a fost scandalul cu Cristi Borcea. „Borcea e una din marile mele dezamăgiri, am fost prieten cu el 10 ani. L-am retrogradat de la statutul de prieten. Nu e problema mea dacă se retrage de la Dinamo. Echipa are toate şansele să câştige anul ăsta cupa şi campionatul”, declara domnul Săvulescu în luna ianuarie a acestui an. După ce Borcea l-a aus la Dinamo!
A mai urmat un scandal tare de tot. Cu Gigi Becali. Judecată, declarații incendiare. Multe. Dar nimic bun pentru Dinamo. Decât tămbălău mediatic și o dragoste artificială. Un club care se respectă nu are nevoie de așa ceva!
Dacă își respectă vorbele, cum că şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte delegat al lui Dinamo, Dragoș Săvulescu rămâne în istoria grupării „roș-albe” cu un rol modest. Care va fi uitat!