Steaua… germană

decembrie 1, 2012 in Liga 1

Raul Rusescu, gol de generic TV la Chiajna. E golgheterul la zi în Liga 1. Cât mai aștepți Piți până îl chemi? Nu de alta dar se trece...

Raul Rusescu, gol de generic TV la Chiajna. E golgheterul la zi în Liga 1. Cât mai aștepți Piți până îl chemi? Nu de alta dar se trece…

Abia acum pot spune că Steaua s-a ales cu ceva de pe urma testului cu VfB Stuttgart. Înfrângerea aceea catastrofală a fost de fapt o lecție de fotbal, iar Steaua a demonstrat că a învățat din acel eveniment nefericit. „Roș-albaștrii” au spulberat Concordia de o manieră umilitoare. La fel ca și nemții, Steaua nu s-au oprit și a dat Chiajnei câte a intrat. A jucat cu o concentrare totală din primul și până în ultimul minut. Atitudine, motivare, valoare. Exact ceea ce a definit Steaua în acest sezon. Ca o echipă germană, pragmatică și disciplinată, exact așa cum și-a dorit antrenorul Laurențiu Reghecampf. Și cu asta basta. Urmează Copenhaga unde nu va fi deloc ușor dar nici imposibil!

Putea fi un scor-fluviu. Și așa este destul. Concordia a fost praf, departe de forma arătată în Cupă. Un 0-6 care va lăsa urme în vestiarul Chiajnei. De genul celor suportate de „roș-albaștrii” după partida cu Stuttgart. Poate chiar mai rău. Un rezultat care strică sărbătorile lui Ilie Stan & comp. și complică un pic situația grupării ilfovene în clasament.
Steaua și-a revenit din șocul teribil suportat după acel neverosimil 1-5 cu VfB Stuttgart, pe „Arena Națională”. O victorie de moral, necesară ca aerul, dar nu una care să le dea liniște pentru adevărata finală a grupei E din Liga Europa, de la Copenhaga. Acolo va fi altceva, iar jocul cu Chiajna nu trebuie tratat decât ca un antrenament cu public și nimic mai mult.
Partida de vineri seară a reconfirmat jucători precum Vlad Chiricheș sau Raul Rusescu. Primul a avut o siguranță totală în zona defensivă și incursiuni senzaționale în ofensivă. Clasă de Europa. Sunt sigur că va pleca de la Steaua în această iarnă pentru că ofertele vor fi de nerefuzat. Rusescu este în mare formă. La Chiajna a reușit o „doppietta” din care un gol de pus în ramă. Cu 17 goluri marcate în Liga 1 și 20 în acest sezon, Rusescu este atacant de chemat la națională. Selecționerul Victor Pițurcă nu se poate ascunde la infinit în spatele scuzei că vrea o dinamică de joc superioară și de aceea nu îl vrea pe Rusescu. Să fim serioși, Raul este liderul golgheterilor din primul eșalon!
Victoria de la Chiajna nu reprezintă garanția calificării la Copenhaga. Ar fi o mare greșeală dacă cei de la Steaua cred într-o astfel de concluzie. Doar un antrenament reușit cu public. Dacă jucătorii Stelei respectă acest mic dar important detaliu atunci se vor califica în primăvara europeană pe pământ danez. Altfel e deranj mare!