CFR se salvează, Dinamo nu mai contează!

noiembrie 28, 2012 in Cupa României

Victoria din meciul cu Dinamo, din „sferturile Cupei României, salvează pentru moment CFR-ul. Spun „pentru moment” deoarece mai este ceva de tras până la trofeu. Șefii „ceferiștilor” și-au făcut bine temele, au pus presiune mare pe umerii arbitrului Sebastian Colțescu și… au câștigat. După care s-a pornit un scandal total. Acționarul dinamovist Ionuț Negoiță a atacat dur arbitrajul lui Colțescu. La final, după toate, rămâne doar rezultatul: 2-1. Dacă Dinamo își continuă degringolada, CFR își continuă drumul spre trofeu și spre poarta care duce cel mai repede în Europa!

Dinamo lasă Cupa. „Câinii” mai contează doar în campionat. Dar nici acolo nu stau pe roze. O situație dramatică care se poate îndrepta, cel puțin teoretic, abia după perioada de transferuri și pregătire din iarnă. Cu condiția să fie bani, lichidități. Și stabilitate la nivelul conducerii clubului bucureștean!
CFR s-a scos cu acest rezultat pentru că rămâne în cursă pentru un trofeu. Cum titlul e departe, nu strică deloc să câștigi Cupa. Un 2-1 complicat într-o partidă cu ceva erori de arbitraj. Unele de neînțeles, altele poate din teama de a nu greși!
Șefii CFR-ului au fost băieți deștepți și, cu o săptămână înainte, au pus presiune pe arbitraj. „Dacă vom fi dezavantajaţi, dacă greşeşte, nu voi retrage echipa de pe teren, dar le voi spune jucătorilor să stea nemişcaţi, să nu mai joace”, a spus patronul Arpad Paszkany înainte de meci. Vă dați seama că în aceste condiții e greu să te concentrezi doar la meci!
Nu-i țin partea lui Colțescu dar cred că a arbitrat satisfăcător. Și nu cred că a influențat rezultatul final. O eroare majoră a fost la jocul periculos făcut de Piccolo la Grigore, în minutul 83. Era 1-1, iar „indirecta” din careu echivala cu jumătate de penalty. Poate un gol, mai știi? Aici a greșit. Și a mai fost una. Poate în compensare. Când Țucudean la „taxat” pe Cadu cu un cot în gură. Eliminările lui Boubacar și Nica au fost corecte!
Calificare meritată care poate echivala cu salvarea sezonului pentru CFR. O înfrângere greu de acceptat pentru Dinamo care se îndepărtează serios de Europa. Mai rămâne amărăciunea vorbelor vărsate în presă de ambele tabere. Înainte de meci, Paszkany a pus presiune pe arbitru amenințând că nu lasă jucătorii să joace dacă vor fi greșeli grave în defavoarea CFR-ului. După meci, Negoiță l-a pus la zid pe același Colțescu considerând arbitrajul acestuia „o mizerie”.
Concluzia acestui 2-1? Ca-n titlu: CFR se salvează, Dinamo nu mai contează!