Chiricheș și prețul corect

noiembrie 27, 2012 in Liga 1

Vlad Chiricheș, transferul care poate umfla contul Stelei. Acum. Mâine nu se știe!

Vlad Chiricheș, transferul care poate umfla contul Stelei. Acum. Mâine nu se știe!

Deși în ultimele meciuri nu a rupt gura târgului, Vlad Chiricheș nu duce lipsă de oferte. Și asta e bine pentru fundașul Stelei. Ultima provocare: Zenit Sankt Petersburg. Est sau Vest, aceasta-i întrebarea? Da. Ca fotbalist, Chiricheș ar face bine să aleagă un campionat tare, din Occident. Ca om poate alege banii rușilor însă acolo se izolează un pic de lumea bună. Steaua? Să vândă imediat dacă are preț bun. Altfel riscă să repete „cazul Rădoi” când a avut oferte foarte mari dar a încasat mai puțin decât se aștepta patronul Gigi Becali. Atunci s-a așteptat nepermis de mult. Prețul corect este acela pe care îl dă piața transferurilor. Azi îl ai, mâine, nu!

Rușii de la Zenit sunt gata să plătească 6,5 milioane de euro și un salariu imens pentru România: 1,2 milioane de euro pe sezon. O sumă de transfer mai mică decât cele 10 milioane despre care s-a tot scris că ar veni de la AC Milan, poate cel mai mare zvon de… ofertă din istoria transferurilor dâmbovițene. Ba nu, pe vremea când Mirel Rădoi juca la Steaua se vorbea despre sume uriașe!
Presiunea performanței, a laudelor și a ofertelor de transfer l-au cam înmuiat pe Chiricheș. De vreo două săptămâni, fundașul stelist nu mai e în apele lui. Ezitări, intervenții riscante la minge, greșeli de începător. Inconstanța nu-i ține de cald și pune pe goană scouterii cluburilor cu nume. Ăștia nu se joacă dea transferul.
În aceste condiții, Gigi Becali trebuie să se miște repede. Așteptarea este o armă cu două tăișuri. Poți să scoți mai mulți bani, iar la fel de bine poți să rămâi cu buza umflată. Dacă este ofertă cu banii pe masă, de la Zenit, e bine să se mai ciupească ceva în plus că merge. Un cinci sute de mii, un milion. Și cu procent dintr-o tranzacție viitoare. În aceste condiții, Chiricheș trebuie transferat acum!
Dacă tot a venit vorba de ruși atunci n-aș alege Zenitul ci pe Dinamo Moscova. Dan Petrescu este antrenor adevărat și știe cum să mărească valoarea unui fotbalist. Cum „Bursucul” a mai pus ochii pe Tănase și Rusescu ar putea forma acolo un ax central de forță. Dar repet, Rusia nu mi se pare o destinație ideală pentru un jucător care vrea să ajung sus de tot.
Așa că, știți care este prețul corect pentru Vlad Chiricheș? Cel plătit. De obicei, un pic mai mare decât prima ofertă concretă. Astăzi, poate ceva între șapte și opt milioane! Mâine? Cine mai știe…