Steaua, blocată psihic. Risc de avarie!

noiembrie 26, 2012 in Liga 1

Două înfrângeri consecutive, golaveraj 2-8. „Reghe” e forțat să găsească soluții ca să conserve realizările din acest sezon!

Fotbalul te pedepsește atunci când îți bați joc de el. Tătărușanu nu este în stare să respingă o minge șutată ca lumea pe poartă, iar Rusescu ratează un penalty exact atunci când nu trebuia. Victorie mare pentru Brașov, iar „stegarii” merită prima-record de trei mii de euro. Agonia de după dezastrul cu Stuttgart continuă. Dacă nu se trezește repede, Steaua riscă să piardă în câteva săptămâni tot ceea ce a strâns într-un tur întreg. E clar că accidentul de care vorbeam după episodul „Stuttgart” reprezintă mai mult decât atât, iar antrenorul Laurențiu Reghecampf trebuie să afle cauzele. În buza iernii, Steaua pare o echipă înghețată. „Roș-albaștrii” pierd, din nou, pentru că nu-și pun în valoare forța ofensivă. Risc de avarie în Ghencea!

După două luni, Steaua pierde din nou în Liga 1. Ultima oară a fost la Vaslui, pe 27 august, când moldovenii s-au impus cu 3-1. Culmea, acum tot 3-1 a fost dar de data asta pentru Brașov. După un scenariu cu multe elemente comune cu partida de joia trecută, contra lui Stuttgart. „Stegarii” au dat trei goluri din patru ocazii. Le-a intrat tot. Un procent excelent pentru echipa antrenată de Adrian Szabo, iar în același timp un semnal de alarmă pentru defensiva Stelei unde Gardoș și Chiricheș dau semne de slăbiciune, de lipsă de concentrare.
Aura de invincibilitate a Stelei s-a cam ciobit. Serios. Sunt adevăruri de spus care dor dar trebuie spuse. Reghecampf nu are în echipă jucători capabili să se impună în duelurile „unu la unu”. Prospețimea fizică de acum două – trei săptămâni nu prea mai e și din acest motiv diferența ar trebui făcută de astfel de jucători. Singurii jucători din atac care pot trece de advesari cu ușurință sunt Chipciu și Popa. Repet, asta e marea problemă a Stelei. Dacă din toată echipa Chiricheș a ajuns să fie primul în topul driblingurilor reușite vă dați seama că nu bat câmpii când spun ceea ce spun!
Și mai este o explicație. Aroganța timpurie afișată de Gigi Becali și compania. Irina, o fană devotată a Rapidului și o mare iubitoare de fotbal, mi-a explicat asta dar n-am crezut-o. Găsiți părerea ei la rubrica „Comentarii recente”. Sunt genul de om care am puterea să îmi revizuiesc părerile greșite. Și aici am greșit. Când strigi cu gura până la urechi, pe la televiziuni, că nu mai ai cu cine juca în România atunci riști să te pedepsească Dumnezeu. Uite că asta s-a întâmplat!
Concluzii: criza continuă la Steaua; echipa este în scădere vizibilă de formă pentru că nu și-a revenit mental după șocul cu VfB Stuttgart; antrenorul Laurențiu Reghecampf pare copleșit de situație.