„Bursucul” sperie Kremlinul

noiembrie 25, 2012 in Internaţional

După realizările de la Kuban Krasnodar, echipă pe care a calificat-o în play-off-ul campionatului din sezonul trecut, Dan Petrescu șochează din nou Rusia. Acum trei luni a ales să preia pe Dinamo Moscova într-un moment de criză maximă. Și, miraculos, dintr-o formație blazată și înțepenită pe ultimul loc din clasament, la cota zero, Dinamo a urcat tocmai pe locul 9. La șase „lungimi” de zona care duce în Europa. Doar două victorii și gata. E acolo. „Bursucul” a demostrat că are clasă și sunt sigur că după Dinamo Moscova următoarea echipă pe care o va antrena este una din Premier League. Până atunci trebuie să confirme cu Dinamo și la… finalul campionatului. Chiar are șanse!

Dan Petrescu și Dinamo au măturat pe joc cu rivalele din Moscova. După 3-2 cu Lokomotiv și 2-0 cu ȚSKA, duminică a venit rândul celor de la Spartak. Și i-a făcut praf. Un 5-1 cam de genul celui administrat de Stuttgart celor de la Steaua. La pauză era deja 3-0. A fost cel mai bun meci al sezonului pentru Dinamo Moscova. Și, de reținut, victoriile au fost pe terenul adversarilor!
„Bursucul” e pe cai mari. Echipa sa a înregistrat cea dea treia victorie consecutivă, iar în ultimele șase etape mai are în cont alte două reușite. Practic, în trei luni de la preluarea dinamoviștilor din Moscova, Dan Petrescu a făcut dintr-o echipă aflată pe ultimul loc, cu zero puncte și un singur gol marcat, o formație de temut în prima ligă a Rusiei.
Cifrele lui Dan Petrescu sunt fenomenale. În 12 etape a câștigat 24 de puncte, iar Dinamo are un golaveraj frumos, 22-13. Dacă o ține tot așa sigur va ajunge să joace în play-off. Ar fi o performanță excelentă obținută în condiții grele. Chiar și de scandal cu suporterii care i-au atacat pe jucători și antrenori, în cantonament, cu arme de paintball.
Dan Petrescu demonstrează, din nou, că are stofă de antrenor mare. Sunt convins că dacă va reuși o performanță importantă cu Dinamo Moscova nu mai rămâne aproape de Kremlin. Pleacă. Anglia este visul său, iar Premier League campionatul care i se potrivește perfect. Ca stil de lucru, ca stil de a face performanță!