Urziceni Dreams

noiembrie 25, 2009 in Liga Campionilor

Daca puneam un pariu pe numarul de puncte strans de Unirea Urziceni cu o etapa inaintea ultimei confruntari din Grupa G, as fi gasit, cu certitudine, numerosi amatori pentru un castig frumusel. Toate calculele au fost date peste cap. Elevii lui Dan Petrescu au strâns opt puncte, desi nimeni nu le dadea nicio sansa. Mai mult, Unirea este prima formatie din Romania care reuseste doua victorii in grupele UEFA Champions League. Astfel, ialomitenii merg in primavara europeana. Sigur, in Liga Europa. Posibil, in Liga Campionilor daca nu vor pierde pe 9 decembrie, la Stuttgart.

Sa bati Sevilla, fie si la limita, nu e de ici de colo. Chiar daca spaniolii au privit de sus meciul din Ghencea, dominarea lor a fost una categorica. Unirea a stiut insa ce trebuie sa faca pentru a urca sacii in caruta: organizare perfecta a jocului, daruire si disciplina dusa pana la exasperarea adversarului.
Autogolul lui Dragutinovic nu dilueaza savoarea succesului. Dimpotriva. Vorbim despre un moment psihologic, petrecut in finalul primei reprize, care a decis practic soarta meciului. Sevilla s-a vazut deranjata de impasul in care a intrat singura, nu s-a simtit bine in postura de invinsa si a vrut sa schimbe soarta meciului. Asa se explica de ce au fost trimise pe teren supervedetele Renato, Luis Fabiano si Perotti. In zadar.
Meciul vietii pentru elevii lui Dan Petrescu s-a mutat, din Ghencea, la Stuttgart, in curtea lui VfB. In Germania, ialomitenii au doua sanse din trei ca sa ajunga in primavara Ligii Campionilor. Fara exagerare, o victorie extraordinara pentru fotbalul romanesc. Un rezultat care a facut deja inconjurul Europei de cateva ori. O noua dovada ca daca se munceste, daca nu se renunta la victorie, chiar si atunci cand nimeni nu mai crede in ea, in fotbal orice este posibil.
Unirea Urziceni, un proiect transformat in model. La Brasov si Vaslui se incearca acelasi lucru, ceea ce nu e rau deloc. Unii dintre jucatorii echipelor din Bucuresti ar trebui sa lase alcoolul si femeile si sa caste ochii la lectiile oferite de „Urziceni Dreams”.
Singura echipa din UCL care joaca toate meciurile in … deplasare reface, prin performantele din UEFA Champions League, onoarea unui fotbal sifonat de arbitraje murdare, jocuri de culise si alte mizerii. In ultimul meci, de la Stuttgart, echipa lui Dan Petrescu are nevoie de cel putin un rezultat de egalitate pentru a se califica. Cu Dumnezeu inainte, Unirea Urziceni poate obtine „remiza de aur”. Sunt sigur ca „Urziceni Dreams” va deveni, de acum incolo, un model pentru multe generatii de fotbalisti.