Bute, nascut sa fie campion!

noiembrie 29, 2009 in Box

Lucian Bute ne-a oferit un nou meci de povestit nepotilor. „Mister KO” a inchis gura tuturor celor care i-au contestat victoria de acum un an in fata mexicanului Librado Andrade. Bute si-a aparat cu succes titlul mondial IBF la categoria supermijlocie punandu-l in genunchi, cu un upercut nimicitor, in repriza a 4-a, pe guralivul Andrade. O seara memorabila la Quebec (Canada) traita cu sufletul la gura, duminica dimineata, de milioane de romani. Lacrimile de bucurie din ochii formidabilului Bute, cei peste 16.000 de spectatori, transmisia meciului de catre HBO – cea mai mare televiziune din America – si prezenta celebrului Lennox Lewis, pe post de comentator, sunt detaliile care arata caracterul dar si valoarea unui mare campion: Lu-ci-an Buteee!!!
Senzationala atmosfera din sala „Colisee Pepsi”. Bute a reusit sa aduca aproximativ 16.500 de spectatori, biletele fiind vandute intr-o jumatate de zi. Romanul a intrat in ring pe acordurile melodiei „Where the streets have no name”, a trupei U2, fiind aclamat la scena deschisa de spectatorii prezenti in arena din Quebec. Steagurile tricolore fluturate in sala de romanii veniti din State sau Canada au creat o incarcatura emotionala in plus. Nicio ezitare insa pe fata lui Bute.
Mai bine antrenat fizic decat in urma cu un an, „Mister KO” a pregatit in detaliu fiecare miscare. Asta l-a surprins cel mai tare pe Andrade, mexicanul urcand pe ring cu iluzia ultimelor secunde din meciul anterior, cand a fost la un pas sa-i „fure” lui Bute centura de campion. Romanul a castigat la puncte primele trei reprise, controland ostilitatile cu o lejeritate absolut dezarmanta pentru orice adversar. Victoria era doar o chestiune de timp.
Lucian Bute isi pregatise practic show-ul din repriza a 4-a. Culmea, Andrade incepe in forta, cu un upercut bine plasat. Mexicanul ocupa cu tupeu centrul ringului si lanseaza o noua serie de forta. Foc de paie. Bute reuseste o combinatie devastatoare, finalizata cu un croseu de stanga care il pravaleste pe Andrade la podea. Sala explodeaza. Uralele sunt absorbite de pumnii lui „Mister KO” care isi macina, pas cu pas, adversarul. Urmeaza explozia. Cu circa 20 de secunde inainte de gong, Lucian Bute expediaza o adevarata racheta, un upercut de stanga la ficat si Librado Andrade este in genunchi. Si gata, Pentru prima data in cariera, Andrade e KO.
Lucian Bute si-a reconfirmat valoarea. La 29 de ani este cel mai titrat sportiv din istoria boxului romanesc, Bute adunand la profesionism 25 de victorii, dintre care 20 prin KO. Un baiat care a pus capul in pamant, a muncit, si-a dorit sa fie campion si, in final, a reusit. Toata America este acum cu ochii pe el, iar mult ravnitul meci de la Las Vegas, cu o bursa de cateva milioane de dolari, este mai aproape ca niciodata. Visul a inceput pe 20 octombrie 2007, cand Bute a cucerit „Centura cu Diamnate” a versiunii IBF si continua la fel de frumos.
Acum vin Sarbatorile, atat de dragi lui Bute. Mai ales acasa, in Romania, alaturi de familie. In comuna galateana Pechea il asteapta mama sa – care cu siguranta s-a rugat la Dumnezeu in timpul meciului cu Andrade – tata, toate rudele precum si milioane de romani care s-au trezit din somn pentru a trai o dimineata cu ferestre deschise spre o noua mare performanta marca Lucian Bute. „Mister KO” a demonstrat ca merita sa fie campion si, ca atunci, in 2008, cu Andrade, a fost un simplu accident. Fara ezitare, Bute este un pugilist nascut sa fie campion!