Unde vei fi poimaine?

august 5, 2010 in Fotbal

O intrebare retorica facuta celebra de filmul „The Day After Tomorrow”. De data asta nu are legatura cu tema din cunoscuta pelicula, adica fenomenul incalzirii globale a planetei care poate declansa o schimbare brusca si catastrofala a climei Pamantului. Mai degraba cu viitorul jucatorilor Unirii Urziceni. Dupa ratarea calificarii in play-off-ul Ligii Campionilor, deci si in grupe, cu datorii catre echipa si terti, clubul din Baragan pare ca se sufoca apropiindu-se de un faliment pe cat de socant pe atat de surprinzator.

Desfiintarea clubului din Urziceni poate deveni o certitudine in cateva zile. O stire absolut socanta daca ne gandim ca, in urma cu doar un sezon, trupa din Baragan reusea cele mai mari performante din istoria participarilor romanesti in grupele Ligii Campionilor: opt puncte si doua victorii.
Managerul general Mihai Stoica si antrenorul Dan Petrescu au creat la Urziceni un proiect viabil si realist insa afacerile patronului Bucsaru au interferat pagubos cu contul clubului. Aici s-au virat peste 20 de milioane de euro in urma performantelor din cupele europene si nu numai. O caruta de bani care ar fi asigurat bugetul prentru cel putin doua sezoane de top. Pana la urma banii vor alimenta conturile creditorilor, in mare parte din zona extrasport.
Daca ajungea in play-off-ul UEFA Champions League, gruparea ialomiteana ar fi incasat un cec frumusel. Ceva in jurul a cinci milioane de euro. O adevarata mana cereasca care i-ar fi permis patronului sa plateasca ceva din datorii. Acum tensiunea este maxima. Jucatorii nu fac scandal, deocamdata, dar ca orice angajat la firma vor si ei banutii pentru care au muncit.
Imi pare rau de ceea ce se intampla cu Unirea Urziceni. Nu de alta dar echipa asta ne-a readus speranta ca fotbalul romanesc poate depasi mediocritatea. Spiritul de munca si disciplina promovat la Urziceni a devenit un exemplu pentru celelalte grupari din Liga 1 aflate in cautarea gloriei.
Unirea ne-a demonstrat tuturor ca printr-o pregatire facuta cu cap, prin daruire si pasiune putem ajunge, din nou, la masa bogatilor. Jucatorii gruparii din Baragan stiu cum este acolo. Frustarea lor este insa enorma atunci cand se gandesc ca au adus o caruta cu bani iar acum pot ajunge in situatia de a cauta un alt contract. Ii intrebam si noi pe fiecare-n parte: unde vei fi poimaine? Pacat de echipa, zau asa!