Traim periculos

august 5, 2010 in Fotbal

Cred ca titlul acestui text exprima cum nu se poate mai bine starea de spirit a echipelor romanesti care se lupta cu Europa. Dupa un meci foarte bun la Bucuresti, Dinamo a pierdut lamentabil in Croatia si a ratat calificarea. Poli Timisoara s-a jucat cu nervii suporterilor, si nu numai, calificandu-se cu mari emotii in fata cvasinecunoscutilor finlandezi de la MyPa. Cu o echipa deja eliminata si putine sperante viitorul pare cenusiu. Din pacate!

Sincer, nu ma asteptam ca Dinamo sa fie prima echipa romaneasca eliminata din Europa. Uite insa ca pe teren lucrurile au stat altfel. Dupa minunea de la Liberec, din sezonul trecut, joi seara am asistat la drama de la Split. Dupa o prima repriza catastrofala, „ros-albii” si-au mai revenit dupa pauza insa este greu sa recuperezi la 0-3 cu Hajduk. Si asa a fost…
Timisoara s-a jucat cu nervii nostri. La adapostul acelui 2-1 din Finlanda, Poli i-a luat in gluma pe anonimii de la MyPa. Mai exact Myllykosken Pallo 47. Gluma de prost gust de la pauza, cand nordicii conduceau cu un incredibil 3-0, risca sa se transforme intr-o adevarata catastrofa financiara si de imagine dar Poli a revenit senzational dupa pauza. Axente, Zicu si Cisovsky sunt la ora asta pe post de eroi, slovacul marcand golul decisiv in ultimul minut al prelungirilor.
Acum cateva zile socoteam de zor pentru ca Romania sa-si poata pastra locul in grupele Ligii Campionilor. Pierdere de vreme. Dinamo este deja eliminata. Unirea Urziceni, FC Timisoara, FC Vaslui si Steaua viseaza la celelalte grupe, ale Ligii Europa. Sa dea Domnul sa fie dar ati vazut ce s-a intamplat in sezonul trecut. Din patru echipe niciuna nu a iesit din grupele Europa League.
Unirea este apasata de problemele financiare iar jucatorii sunt afectati chiar daca nu o spun. Poli Timisoara nu poate emite pretentii la mai mult daca va juca in aceeasi maniera ca in „dubla” cu MyPa. FC Vaslui are un inceput de sezon sub asteptari. Steaua arata altfel de cand a venit Victor Piturca dar lipsa de omogenitate ramane principalul adversar al „ros-albastrilor”. Statul de „cap de serie” atribuit in play-off Unirii Urziceni si Stelei ar putea sa reprezinte un mic avantaj insa continui sa cred ca in cupele europene ne place sa traim periculos.