Piturca a explicat: „Nu am vrut sa ma las umilit!”

august 9, 2010 in Fotbal

Scandalul de la Steaua l-a determinat pe Victor Piturca sa ofere declaratii lamuritoare. Piti a ramas acelasi om pe care il stim cu totii: un prefesionist. Am acum certitudinea ca Piturca a facut tot ce a fost cu putinta pentru a reda Stelei atat stilul de joc de altadata, pe care il pierduse in ultimii ani, dar si anvergura unui club de fotbal bine organizat. Nu a reusit insa ca in cele 59 de zile de mandat sa-l pastreze pe Gigi Becali in tiparele rezervate patronului. Piturca este primul antrenor din perioada Becali care pleca inainte sa fie victima unui razboi mediatic cu finantatorul. Cum? Demn si elegant!

Victor Piturca este un profesionist. Ultimele evenimente de la Steaua au (re)confirmat acesta calitate. Piti a facut adevarate minuni in perioada cat a lucrat in Ghencea. Intr-un timp record a incropit o echipa competitiva, a pus pe linia de plutire activitatea de la club, a readus la Steaua fostele glorii si a stins razboiul surd dintre suporteri si patronul Gigi Becali.
Din pacate pentru „ros-albastrii”, Piti nu a reusit sa-l convinga pe finantatorul echipei sa taca atunci cand a venit vorba despre jucatori, tactica, obiective sau adversari. Piturca a realizat repede ca „lupul isi schimba parul, dar naravul ba!”. Un proverb valabil pentru Gigi Becali care a preferat sa anuleze momentul bun al Stelei din acest inceput de sezon in loc sa fie ceva mai retinut in declaratii.
Proiectul de la Steaua arata parca prea bine. Gigi Becali a respectat conditiile puse de Piturca pana dupa meciul cu Universitatea Craiova. Rezultatele pozitive, jocul echipei si intoarcerea spectatorilor la stadion au indreptat toate privirile spre Victor Piturca, Emerich Jenei sau Viorel Paunescu. Dupa multi ani, Gigi Becali nu mai era in centrul atentiei. Cred ca asta l-a scos din minti si la determinat sa se intoarca la vechile obiceiuri.
Piturca, un tip versat prin definitie, a mirosit repede ce ar putea urma. Dincolo de garantiile cerute, poate nu in forma si modalitatea ideala, Piti a vrut sa fie sigur ca in mandatul sau nu va avea parte de exagerari din partea patronului. De orice fel. In aceste conditii, cu un Gigi Becali gata sa se dezlantuie, din nou, fostul manager general al Stelei a facut stanga-n prejur cu tot cu staff. Nu a acceptat umilinta in nicio forma a ei. Cat a stat la Steaua, Piti si-a demonstrat valoarea!