Un zâmbet din Est: Halep, the best!

martie 14, 2014 in Tenis

Simona Halep a făcut multe sacrificii pentru sport. Acum a ajuns între primele cinci jucătoare din lume. Senzațional!

Simona Halep a făcut multe sacrificii pentru sport. Acum a ajuns între primele cinci jucătoare de tenis din lume. Senzațional!

Acum e sigur: săptămâna viitoare Simona Halep va ocupa, oficial, locul 5 în ierarhia WTA. Dacă ne luăm după clasament, „Furnicuța” este cea mai bună jucătoare de tenis din istoria României. După trofee, Halep trebuie să câștige un turneu de Grand Slam că s-o poată egala pe celebra Virginia Ruzici, învingătoare la Roland Garros. Fericită coincidență sau poate un arc peste timp. De șase ani doamna Ruzici este managerul Simonei. „Cred că va fi managerul meu pentru toată cariera”, a spus „Furnicuța”. Ceea ce a făcut fata asta este uluitor. Lumea o iubește, o aclamă pe stradă, îi cedează locul în parcare și multe altele. Dar cel mai important, Simona Halep a devenit idol pentru mulți copii. Fete și băieți. Toți visează să ajungă ca ea. Înconjurați de glorie și bani. Copiii noștri aveau nevoie de modele pozitive, de succes. Un zâmbet din Est: Halep, the best!

Simona Halep impresionează de la oră la oră. Pasiunea ei pentru tenis a dus-o acolo unde a visat, spre înălțimile ierarhiei WTA. Prezența în semifinalele de la Indian Wells o propulsează pe locul 5 mondial. Cea mai bună clasare a unei jucătoare de tenis din România!
Pasiune? Da. Ăsta este micul…mare secret. „Furnicuța” iubește tenisul, iar sacrificiile pe care le-a făcut în copilărie nu au vizat banii ci gloria sportivă. Puțini înțeleg dar chiar așa e. Dragoste și forță, grație și precizie. Toate amestecate într-un joc de picioare aproape perfect.
Simona Halep a devenit idolul copiilor. Ce frumos! Într-o societate sufocată de exemple negative o astfel de campioană poate regenera nu numai atitudinea copiilor față de sport ci și ambițiile părinților. Sportul este cea mai la îndemână cale de formare a caracterelor puternice.
„Furnicuța” este fata României. Lumea o iubește. Pentru zâmbetul ei, pentru ambiția ei, pentru modestia ei. Dacă ar putea, românii i-ar oferi totul. De la flori până la locul de parcare. Pare banal dar este măsura sentimentelor.
Urmează semifinala cu poloneza Agnieszka Radwanska. Indiferent ce se întâmplă, vineri, Simona Halep este o mare campioană. O fată care a transformat jocul de tenis într-o simfonie!