Steaua, salt spre titlu!

martie 16, 2014 in Liga 1

Atacantul Federico Piovaccari a marcat și în poarta Gazului. La vară se poate bucura de primul său titlu!

Atacantul Federico Piovaccari a marcat și în poarta Gazului. La vară se poate bucura de primul său titlu!

Steaua și-a permis să treacă la „experimente” deși titlul încă n-a ajuns în Ghencea. „Roș-albaștrii” s-au distrat cu Gaz Metan și au răzbunat remiza din tur. Un 3-0 care ar fi trebuit să ne scutească de alte comentarii. Sunt însă câteva lucruri de spus. Antrenorul Laurențiu Reghecampf și-a permis să testeze un tânăr de perspectivă, Vâlceanu, la nici 17 ani împliniți. Curat tupeu, coane Reghe. Dar reușit. Un gest din ce în ce mai rar în Liga 1 dar firesc în campionatele tari ale Europei. Un alt „experiment” a fost cu Sânmărtean, vedeta Stelei jucând pe mai multe posturi. Parcă vreo trei. Aici este diferența reală dintre campioana en-titre și urmăritoare. Mult prea mare pentru o competiție care visează să ajungă cu mai multe echipe în grupele Ligii Europa. Că de UEFA Champions League n-are rost să vorbim. Concluzie: Steaua, trei puncte și salt spre titlu!

În ultimii ani, echipele din Liga 1 au cam uitat să promoveze fotbaliști talentați. Vedem asta în campionatele tari ale Europei dar la noi, nu. Steaua și-a permis să dea tonul și la acest capitol. Antrenorul Laurențiu Reghecampf i-a dat încredere tânărului Robert Vâlceanu care pe 29 martie împlinește 17 ani. Vâlceanu l-a înlocuit pe Sânmărtean, ca un fel de mesaj pentru viitor, și a debutat cu gol.
Nu are rost să comentez un 3-0 sec. Scor de neprezentare. Celor de la Gaz Metan le-au tremurat picioarele de frică, iar Steaua a zburdat și a făcut… teste. De exemplu, Sânmărtean a evoluat pe mai multe posturi. În centrul liniei mediene, în banda stângă sau în zona din spatele vârfului Piovaccari.
După derby-ul cu Dinamo, Steaua ne-a lăsat senzația că poate avea ceva probleme în cursa pentru titlu. Doar o impresie. Trupa lui Reghecampf controlează situația. Dacă în toamnă s-a simțit apăsarea jocurilor din grupele Ligii Campionilor acum totul pare mai simplu. Steaua are forță și încă n-a atins vârful de formă. De-abia acum începe.
Nu mai contează ce fac Astra sau Petrolul dacă Steaua își câștigă punctele. La prima vedere, acest 3-0 cu Gaz Metan pare o victorie mică, de parcurs. În realitate este saltul spre titlul cu numărul 25!