Balint se făcu oltean!

martie 17, 2014 in Liga 2

Gabi Balint va antrena CS „U” Craiova. A făcut alegerea potrivită!

Gabi Balint va antrena CS Universitatea Craiova. A făcut alegerea potrivită!

Într-un fotbal tocat de scandaluri și mizerii, fel de fel, mai sunt și vești interesante. Gabi Balint va antrena CS Universitatea Craiova, echipa Olguței. Doamna primar din Bănie e pusă pe fapte mari. Olguța Vasilescu a făcut echipă, va demara în acest an construcția unui stadion ultramodern, iar de astăzi a adus un antrenor de calitate. Gabi Balint este un tehnician modern. Are idei, are principii, are strategii îndrăznețe. Craiova i se potrivește ca o mănușă pentru că în acest oraș șe mănâncă fotbal pe pâine. Balint are experiență și îi plac provocările dar rămâne de văzut dacă va reuși să-i liniștească, cu rezultate, pe suporterii „Științei”. Promovarea nu este suficientă. Craiova vrea mai mult. Cupele europene, titlul, Cupa Românei. Universitatea Craiova a fost un mit, iar pănă la refacerea acestui mit fanii au nevoie de garanții. Gabi Balint este un profesionist sută la sută. Deci, o garanție că Universitatea poate renaște!

După stagiul de secund la echipa națională a României, de „principal” la Timișoara, naționala Moldovei și Vaslui, Gabi Balint a acceptat propunerea de a reconstrui Universitatea Craiova. Deocamdată la CS „U”, echipa Olguței, dar la ceea ce se petrece cu Adrian Mititelu, patronul celeilalte Universități, executat silit de bănci, e clar că reîntregirea brand-ului „Craiova Maxima” este o chestiune de timp. Dar nu foarte mult…
Balint și-a ales ca antrenor secund un alt nume mare din fotbalul românesc: Iosif Rotariu. Amândoi sunt respectați oriunde s-ar duce în țara asta pentru că, la rândul lor, au respectat fotbalul și suporterii. Ca jucători, ca antrenori. Nu văd niciun obstacol ca „Pele” și „Roti” să nu reușească la Craiova. Poate nerăbdarea fanilor să le dea ceva bătai de cap dar cred că se vor descurca cu bine.
Olguța Vasilescu, primărița din Bănie, iar a dat lovitura. Echipă are, antrenor are, iar dacă face și stadionul ăla de 40-50.000 de locuri chiar intră în conștiința oltenilor ca salvatoarea Universității. Nu va fi ușor dar nici greu. Universitatea lui Mititelu este în pragul colapsului, iar orașul nu mai crede în promisiunile lui.
Din echipa lui Balint mai face parte și Silviu Lung, antrenorul portarilor. Un alt nume de legendă al fotbalului românesc. Și o garanție locală că Balint e omul potrivit la locul potrivit. În rest mai trebuie un pic de noroc și multă răbdare. Gabi Balint are puterea și priceperea ca să reconstruiască „Craiova Maxima”. Succes, Gabi!