Un om de onoare: Mihăiță Neșu!

februarie 11, 2013 in Liga Europa

Mihăiță Neșu ne-a oferit o lecție de ce înseamnă să iubești România. Și, pentru el, Steaua. Un băiat de nota 10!

Mihăiță Neșu ne-a oferit o lecție de ce înseamnă să iubești România. Și, pentru el, Steaua. Un băiat de nota 10!

Când a plecat de la Steaua la FC Utrecht, în 2008, Mihăiță Neșu mai avea de primit bani pentru contribuția la calificarea Stelei în grupele Ligii Campionilor. Anii au trecut. A venit accidentarea aceea stupidă și, odată cu ea, viața în căruciorul cu rotile. Dar sufletul a rămas același. Inima, la fel. Șicanată de Ajax cu terenul de antrenament, ba e, ba nu e, Steaua dădea din colț în colț fără a avea soluții. Dar a apărut „Bichon”, omul care nu a ezitat să pună mâna pe telefon și să sune la Utrecht. A doua lui casă. Problema s-a rezolvat pe loc. O lecție de viață, o probă de caracter oferită de un om de onoare: Mihăiță Neșu!

Nu mă așteptam ca un club de talia Stelei să nu ia încalcul orice detaliu. Inclusiv starea vremii. Există prognoze meteo pe termen mediu și lung. Despre zăpada și frigul din Olanda se putea afla înainte ca Steaua să ajungă acolo. Așa s-a făcut ca trupa din Ghencea să nu poată avea la dispoziție un teren de calitate pentru antrenamente. Că sunt șicane ale celor de la Ajax, că sunt poticneli ale staff-ului administrativ al „roș-albaștrilor” chiar nu mai contează. La un asemenea nivel nu se pot accepta astfel de erori!
Noroc cu Mihăiță Neșu. Deși starea de sănătate îl împiedică să trăiască asemenea unui om în putere, „Bichon” nu s-a dat la o parte atunci când a avut ocazia să își ajute echipa care l-a făcut mare ca fotbalist. Neșu i-a sunat pe oficialii lui FC Utrecht, clubul pentru care a jucat în Olanda, care au acceptat să ofere Stelei terenurile de antrenament.
Un gest banal dar expresiv. Nu uitați ce declarații acide a avut Gigi Becali, în 2008, când Neșu s-a transferat în Olanda. La vremea respectivă, băiatul mai avea de primit niște bani. Mulți, puțini, dar avea. Că între timp i-a primit sau nu chiar nu este rostul acestor rânduri. Ideea care trebuie reținută vizează fapta. „Bichon” și-a ajutat compatrioții fără ezitare. Oare câți români ar fi făcut asta dacă era în locul lui? Puțini sau poate nici unul. Ori cereau bani, ori se făceau că plouă!
Este o satisfacție specială când vezi că mai există oameni de onoare ca Mihăiță Neșu. Sper ca Steaua să joace, joi seară, și pentru el!