Test de maturitate

februarie 12, 2013 in Liga Europa

CFR Cluj merge pe legendara arenă „San Siro”. Inter Milano este un club uriaș dar pe teren contează doar jocul și scorul!

CFR Cluj merge pe legendara arenă „San Siro”. Inter Milano este un club uriaș dar pe teren contează doar jocul și scorul!

CFR și Steaua sunt în fața testului de maturitate. În grupe este altă viață. Chiar și în Liga Campionilor. Pierzi un meci, mai ciupești un egal și cu puțin noroc poți să dai marea lovitură. Să nu uităm că ardelenii au bătut pe Manchester United în propriul fief, iar Steaua a jucat bine la Stuttgart. Acum este o altă mâncare de pește. CFR merge pe terenul marelui Inter în timp ce „roș-albaștrii” dau peste „mașina de fotbal” a Olandei, Ajax Amsterdam. Două „duble” care vor arăta adevărata valoare a celor două formații cât și a Ligii 1. Ambele echipe au puterea de a face surprize plăcute însă pot reuși doar dacă cred cu adevărat în calificare. Altfel, vor considera că și-au prelungit un pic vacanța!

CFR merge la Milano cu lecția celebrului „catenaccio” inventat, la Inter, de legendarul Helenio Herrera. Un „catenaccio” special pentru Interul lui… Stramaccioni. O judecată simplă ar suna cam așa: dacă CFR a câștigat pe „Old Trafford” de ce n-ar face același lucru și pe „San Siro”? E și nu e. Ardelenii au pierdut în această iarnă câteva nume grele ca Bastos și Sougou. Plus Luis Alberto, cel care a dat un gol de mondiale acasă la Man United. Speranța noatră vine din cauza formei oscilante a jucătorilor interiști. Aici e de mâncat o pâine!
Steaua are o misiune mult mai grea. După tragerea la sorți a 16-imilor Ligii Europa lucrurile stăteau altfel. Ajax nu prea era în formă, iar Interul era pe cai mari. Acum e invers. „Lăncierii” rup totul în Olanda chiar dacă în ultima etapă jucată au feștelit-o acasă: 1-1 cu Roda Kerkrade. Două stiluri de joc asemănătoare. Aici trebuie să fie atentă Steaua. Un joc deschis cu Ajax poate fi fatal. Varianta contraatacului intelligent pare să fie singura opțiune realistă.
Bine ar fi ca ambele echipe românești să marcheze în deplasare. Le-ar fi mai ușor în partidele din retur. Diferența de valoare este în favoarea Interului, respectiv Ajaxului. Cu determinare și puțin noroc, CFR și Steaua pot anula acest decalaj astfel încât să intre în cărțile calificării. Dacă reușesc să treacă mai departe și-au luat licența de echipă mare!