Dinamo, hazard și sărăcie!

februarie 13, 2013 in Liga Europa

Cei trei acționari (de la stânga la dreapta - Dragoș Săvulescu, Ionuț Negoiță și Nicolae Badea) ar trebui să lase cearta și să rezolve problema. La Dinamo, arde!

Cei trei acționari (de la stânga la dreapta – Dragoș Săvulescu, Ionuț Negoiță și Nicolae Badea) ar trebui să lase cearta și să rezolve problema. La Dinamo, arde!

Când Cornel Țălnar a fost numit la cârma echipei chiar am crezut că Dinamo iese la liman. Acum nu mai cred. Lipsa banilor transformă tabăra „câinilor” într-un grup debusolat. Adevărul este că nu poți face performanță în aceste condiții. Ceea ce se întâmplă este incredibil. Înainte de startul pregătirilor, Ionuț Negoiță, unul dintre acționari, și-a manifestat intenția de a prelua pachetul majoritar de acțiuni precum și plata unei părți importante din datorii. Imediat a izbucnit scandalul cu… Cristi Borcea. Și s-a ales praful de intenție. Jucătorii nu au primit banii de luni bune, antrenorii, la fel. Un amestec de hazard și sărăcie care poate distruge un club de tradiție.

Oricât ar vrea Țălnar să facă din nimic bici nu va reuși. „Țânțarul” nu mai poate stăpânii „haita” care a luat-o razna de tot. Dinamoviștii nu s-au prezentat la ultimul meci amical din pregătiri, cu Real Linense, din Segunda B (Spania). Așa ceva n-am mai auzit la Dinamo. Țălnar n-are ce să facă oricât de puternică ar fi influența sa în rândul jucătorilor.
Povestea poate căpăta aspecte de penibil dacă nu se rezolvă problema salariilor. „Câinii” sunt gata să fenteze și meciul de debut al sezonului, cel cu Brașovul. Asta chiar ar pune capac la tot și la toate. Într-un fotbal civilizat și la un club cu pretenții nu există astfel de situații. Pe undeva comice, pe undeva dramatice.
E clar că la Dinamo apele trebuie să se limpezească urgent. Orice amânare înseamnă încă un pas spre prăpastie. Dacă Ionuț Negoiță e gata să rezolve problema financiară este de neînțeles ezitarea celorlalți doi acționari. Domnul Badea și domnul Săvulescu. Ultimul chiar și-a anunțat cu mare patos retragerea. Vorbe-n vânt. Ezitări? Doar la prima vedere pentru că în spatele ușilor închise sunt interese și interese.
Mai devreme sau mai târziu, datoriile și salariile restante vor trebui plătite. Asta ca să fie liniște la echipă. Orice altă formulă de tergiversare a situației actuale anulează orice șansă la o clasare pe loc de Europa în Liga 1. O fi Cornel Țălnar un sufletist dar în acest moment este legat și de mâini și de picioare. Banii nu aduc fericirea dar este nevoie de ei atunci când se muncește pentru ei. O realitate banală, neînțeleasă însă de șefii „câinilor”. Poate o vor percepe cât timp Dinamo mai este, încă, în zona podiumului!