Steaua și CFR, doar speranțe!

februarie 14, 2013 in Liga Europa

Bourceanu este suspendat pentru returul cu Ajax de la București. Fără „gladiator” va fi și mai greu pentru Steaua!

Bourceanu este suspendat pentru returul cu Ajax de la București. Fără „gladiator” va fi și mai greu pentru Steaua!

În competițiile europene fără să marchezi în deplasare este greu să te califici mai departe. Nici Steaua și nici CFR nu au reușit golul izbăvitor care le-ar fi ținut în cărțile calificării pentru „optimi”. Cu Ajax, Steaua a plătit tribut erorilor individuale în fazele fixe și nu numai. La fel cum s-a întâmplat în mai toate partidele de pregătire din această iarnă. Cu Inter, CFR ne-a arătat că tacticile secrete testate în cantonament, departe de ochii presei, au fost simple povești de adormit copii. Cu italienii nu merg astfel de „strategii”, iar asta s-a văzut pe teren. Europa – România 4-0. Șanse? Mici de tot. Aproape de zero. La București, Steaua are doi titulari suspendați: Bourceanu și Pintilii. La Cluj, CFR vrea să lupte dar nu prea are cu cine. Așa că, rămânem doar cu… speranțele!Steaua și-a pus multe speranțe în manșa-tur de la Amsterdam. Un gol pe terenul lui Ajax ar fi însemnat enorm în ecuația calificării. Un gol care nu a venit deși Adi Popa (bară) și Rusescu, în repriza secundă, l-au avut în vârful bocancului. În astfel de meciuri trebuie să ai și un gram de noroc. De obicei, Steaua îl avea dar de data asta, nu.
Mulți specialiști au tot spus că rezultatele din amicale nu contează. Uite că nu-i așa. Steaua a pierdut din cauza unor erori individuale. Exact ceea ce s-a văzut în meciurile de pregătire. La primul gol, din fază fixă, Vlad Chiricheș l-a scăpat din marcaj, ca un amator, pe Alderweireld. La golul doi, fundașii Stelei au fost făcuți șah-mat. Săreau pe lângă minge de parcă jucau volei pe plajă. 🙂
La CFR Cluj se simte plecarea unor jucători importanți ca Sougou, Bastos sau Luis Alberto. Decizia luată de antrenorul Paulo Sergio de a ține departe de ochii presei ultimele două meciuri amicale a fost doar un gest de imagine. La Milano, CFR a pierdut „italienește”. Clujenii au lăsat impresia că joacă bine însă Interul, care n-a fost în cine știe ce formă, s-a impus cu 2-0.
Din fire, sunt un optimist însă șansele de calificare sunt minime. Și pentru Steaua, și pentru CFR. Cu doi „închizători” de meserie suspedați pentru retur, Bourceanu și Pintilii, „roș-albaștrii” vor fi obligați să improvizeze, iar cu Ajax nu-i de glumă. CFR încearcă să spere însă italienii știu să lovească exact atunci când te aștepți mai puțin!