Uchida ne-a ucis visele!

septembrie 18, 2013 in Liga Campionilor

Japonezul Atsuto Uchida a îngropat speranțele Stelei într-un rezultat bun la Gelsenkirchen. Schalke 04 a profitat și a câștigat!

Japonezul Atsuto Uchida a îngropat speranțele Stelei într-un rezultat bun la Gelsenkirchen. Schalke 04 a profitat și a câștigat!

UCL 2013, „advanced level”: Schalke 04 – Steaua 3-0. Totul s-a năruit după golul japonezului Uchida (min. 67). Szukala s-a făcut că dă cu capul în minge, Tătărușanu a rămas încremenit pe linia porții, iar mingea s-a dus liniștită în plasă. Un gol care a turnat plumb în picioarele „roș-albaștrilor”. Timp de o oră Steaua a jucat bine, organizat și a avut două-trei situații de gol însă gafa lui Szukala a dărâmat psihic echipa. Restul n-a mai contat. Un 3-0 de nicăieri care complică viața Stelei în grupa E după succesul Baselului pe „Standford Bridge”. Liga Campionilor este cu totul și cu totul altceva. Este competiția în care orice eroare se plătește scump. Steaua a greșit copilărește într-un moment când trecea printr-o pasă bună. Acum nu mai contează. Ce-a fost, a fost. Urmează Chelsea!

Sincer, e frustrant să pierzi cu 0-3 după ce ai făcut un joc bunicel. Steaua a stat bine în ghete, a făcut pressing, a jucat organizat, ba chiar și-a creat ocazii importante de gol. Dar vorbim despre un alt nivel valoric. Ceva cu mult peste actualul potențial al „roș-albaștrilor”.
Ca să vă demonstrez că grupele UEFA Champions League sunt un fel de „advanced level”, dacă vrei să joci UCL 2013 la PlayStation, vă propun o comparație între cele două meciuri: Schalke 04 – Steaua 3-0, Chelsea – FC Basel 1-2. La 1-0 pentru nemți Steaua s-a prăbușit complet în timp ce Basel a revenit miraculos deși Chelsea a condus cu 1-0 la pauză. Clar, nu?
Nu-mi iese din minte faza de la primul gol încasat de Steaua. Copilărie în toată regula. Mai grav este că „roș-albaștrii” nu au avut puterea să-și revină din șoc. Marile echipe așa fac. O temă de analizat pentru antrenorul Laurențiu Reghecampf.
Un 3-0 de neprezentare puțin previzibil după declarațiile optimiste date de Reghe înaintea jocului. Senzația este că Steaua a atins vârful de formă în „dubla” cu Legia Varșovia. Adi Popa, Latovlevici, Stanciu, Szukala sau Georgevski nu mai sunt cei de atunci. Până la urmă există niște limite fizice, de valoare dar și de competiție.
Steaua e forțată să bată Chelsea. Peste două săptămâni. Foarte complicat. Nu-i văd pe englezi să piardă două meciuri la rând în grupe. Dar n-are încotro. Altfel, adio primăvară de UCL. Poate Liga Europa. Așteptăm reacțiile lui Reghecampf care e nevoit să schimbe ceva.
O seară tristă. Steaua se întoarce cu șase boabe de la Gelsenkirchen. La scoruri identice: 3-0 la U19, 3-0 la echipele mari. Uchida ne-a ucis visele!