Steaua, über alles!

septembrie 17, 2013 in Liga Campionilor

Cum Lukasz Sukala plutește peste jucătorii lui Chelsea așa și Steaua poate să-i fie superioară lui Schalke 04. Doar dacă crede cu adevărat în șansa ei!

Cum Lukasz Sukala plutește peste jucătorii lui Chelsea așa și Steaua poate să-i fie superioară lui Schalke 04. Doar dacă crede cu adevărat în șansa ei!

Schalke 04 – Steaua. Chestiune de ore. Un meci de totul sau nimic pentru Steaua deși este primul din grupa E. Important e cum pornești la drum. Miza este uriașă. Puncte, bani, calificarea în primăvara europeană. Ar fi o premieră în fotbalul românesc dacă Liga 1 își va trimite campioana în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Schalke 04 este o echipă imprevizibilă. Poți s-o prinzi într-o zi când bate pe oricine sau să-și dezamăgească profund suporterii. Steaua are nevoie de tupeu, chiar de obrăznicie dacă vrea să obțină ceva la Gelsenkirchen. Presiunea e pe nemți. Oricum, este o realizare că „roș-albaștrii” au ajuns aici. Steaua are un lot bun, jucători bine pregătiți și, foarte important, cu experiență și personalitate. Miercuri seară, de la ora 21:45, așteptăm un joc bun și un rezultat mare!

Meciul cu Schalke 04 este unul de moral. Steaua poate căpăta multă încredere dacă pornește cu dreptul în grupa E a Ligii Campionilor. Triunghiul Farfan – Boateng – Drexler spune mult despre forța de joc a nemților. Dar nici să cădem în păcatul de a crede că Schalke este de neînvins.
În fiecare sezon, grupele UEFA Champions League au adus câte o surpriză. Aduceți-vă aminte de Apoel Nicosia care a terminat prima într-o grupă cu FC Porto, Zenit Sankt-Petersburg și Șahtior Donețk. Deci, se poate. Marele handicap al Stelei este lipsa de continuitate în această competiție însă partidele jucate până acum, în grupele Europa League, vor ajuta la ceva.
Apropo de Liga Europa. Steaua s-a întâlnit cu Schalke 04 în sezonul 2011-2012. În grupe. Nemții au câștigat acasă cu 2-1, iar la București a fost 0-0. Consider că Steaua de acum e mai tare decât Steaua de atunci, dar și Schalke s-a întărit cu nume importante precum K. P. Boateng.
Antrenorul Laurențiu Reghecampf i-a scanat pe nemți. Nu știu dacă Schalke 04 mai are secrete față de Steaua. „Roș-albaștrii” trebuie să fie atenți și să speculeze orice oportunitate de a marca. Nu vor exista prea multe ocazii dar din cele care apar Steaua trebuie să marcheze.
Formația probabilă: Tătăruşanu – Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Ad. Popa, N. Stanciu, Cr. Tănase – Piovaccari.
Schalke 04 – Steaua, ora 21:45, în direct la Digi Sport 1!