Ţucudean stinge „lampa cu gaz”

august 27, 2012 in Liga 1

Ţucudean, omul cu golul la Dinamo. Un atacant de calitate care, în curând, va umfla contul „câinilor”!

Dinamo n-a arătat cine ştie ce calitate în jocul cu Petrolul. La fel cum s-a întâmplat cu Metalist Harkov, în Liga Europa, doar că de data asta „câinii” au câştigat. Nici nu aveau încotro pentru că altfel ieşea un scandal ca-n şapte păcate. Ţucudean, care a ajuns la cinci goluri marcate în actualul sezon, a dat „găzarilor” lovitura de graţie chiar în ultimele secunde ale partidei. Şi a stins „lampa”. Trei puncte imense pentru Dinamo care salvează scaunul lui Bonetti, cel puţin pentru moment, şi complică viaţa lui Rednic. Dinamo rămâne însă prizoniera decalajului uriaş care există între prestaţiile europene şi cele din competiţiile interne. Până când?

Câteodată, poate şi de mai multe ori, fotbalul este un pic nedrept. Petrolul nu a fost o victimă sigură în faţa lui Dinamo chiar dacă „câinii” au avut avantaj încă din minutul 3 când Luchin a speculat cu sânge rece o poziţionare eronată a defensivei „găzarilor”. După acest moment, elevii lui Mircea Rednic au revenit cu picioarele pe pământ şi încet, încet, au ieşit la joc şi au pus probleme serioasei trupei antrenată de Dario Bonetti. Tot meciul!
Greşeala portarului Bălgrădean a adus Petrolului oportunitatea de a egala până la pauză. O injecţie de tonus, de optimism, care şi-a făcut efectul în al doilea mitan. Nu numai că Petrolul a echilibrat jocul dar a şi dominat pe Dinamo în stil de mare echipă. Total. Bălgrădean şi-a spălat păcatele de la gafa care a adus golul lui Grozav şi a scos miraculos mingi pe care scria gol. Maniera categorică în care „găzarii”, pregătiţi de Mircea Rednic, i-au dominat pe „câini” a scos la iveală lacune serioase în mecanismele de joc ale „roş-albilor”. Cam aceleaşi din turul play-off-ului Ligii Europa, cu Metalist Harkov.
La distanţă de doar câteva zile nu prea există diferenţe pozitive în jocul dinamoviştilor însă scorul final este altul. Ţucudean s-a plasat excelent la ultimul zvâcnet ofensiv al „câinilor” şi a semnat golul izbăvitor. Trei puncte venite de aiurea. Bucurie pentru Bonetti şi puţin zâmbet pe figurile fanilor. În rest nimic. Nici n-ar avea ce pentru că săptămâna asta vine partea a doua din thriller-ul cu Metalist Harkov. Şi nu va fi uşor!
Dinamo trebuie să rezolve, şi asta cât mai urgent, prăpastia creată în timp între prestaţiile lamentabile din Europa şi victoriile din România. În acest tablou ceva nu este în regulă, ceva nu e bine. Suporterii ştiu, jucătorii la fel, şi antrenorii, iar acţionarii, de asemenea. Dar cine rezolvă problema?