Steaua şi blestemul portarilor

august 28, 2012 in Liga 1

Pe Helmuth Duckadam l-au apucat durerile de cap văzând ce gafe fac portarii Stelei. Azi, Stanca, mâine, Tătăruşanu. Până când?

Steaua pierde la Vaslui pe mâna portarului Stanca. Gafe monumentale la toate cele trei goluri. Lipsă de plasament, neinspiraţie, fără detentă şi mereu cu o secundă în urma fazei. Suficient ca să facă praf avantajul de un gol pentru care munciseră cu sârg colegii săi. Apoi Reghecampf a mutat neinspirat. Nicolik, în locul lui Popa. Praf. Filip, slab. Rocha, praf. În schimb, Şumi a fost genial: după pauză, Sburlea şi Stanciu în ofensivă. Aceste schimbări, coroborate cu scoaterea stelistului Adi Popa este cea mai simplă explicaţie pentru victoria Vasluiului şi înfrângerea Stelei. Ce blestem pe Steaua: să-l ai preşedinte pe Duckadam, un portar de legendă, şi să ai la echipă doi gafeuri de meserie. E strigător la cer!

La primul meci cu miză adevărată Steaua a clacat incredibil la Vaslui. Un meci în care s-a verificat, pentru a nu ştiu câta oară, că ocaziile ratate se răzbună. Steaua a ratat ocazii cât pentru zece meciuri. Din toate poziţiile. În secunda asta, la televizor, Gigi Becali zice că are nevoie de un atacat şi un mijlocaş de clasă. Oare? Mai repede de un portar că la câte gafe fac Stanca şi Tătăruşanu e limpede că poarta Stelei este permanent în pericol.
La fel ca echipa, Stanca a avut primul test adevărat din sezon. Cu nerv, cu trac. Nu a rezistat. Să iei gol dintr-un corner, un al doilea dintr-un şut previzibil, iar al treilea pentru că ai sărit în contratimp este prea mult pentru un portar de echipă care se vrea mare. Stanca a cedat total şi este principalul responsabil pentru eşecul Stelei din Moldova.
Mai este de pus la socoteală şi antrenorul Laurenţiu Reghencamp. Reghe a greşit. L-a scos pe Adi Popa într-un moment când raportul ocaziilor de gol era clar în favoarea Stelei: 6-1. La finalul întâlnirii a ajuns 6-5. Concluzia? Vasluiul a avut trei reuşite din patru ocazii. Aici s-a schimbat totul, la înlocuirea lui Adi Popa.
Să nu-l uităm pe tehnicianul gazdelor, Marius Şumudică, „antrenorul-suporter”. Bravo lui. După meci se lăuda pe la televiziuni că „Şumudică n-o mai are mică”. 🙂 Adevărul e că la victorii merge caterinca. Se lipeşte de om ca marca de scrisoare. Şumi a nimerit schimbările: Caue i-a lăsat locul lui Sburlea, Stanciu l-a înlocuit pe Varga. Şi i-a ieşit!
Poate un egal era mai echitabil. Pe de altă parte, Vasluiul merită cele trei puncte. Cu menţiunea că Stanca a îngenuncheat Steaua cu gafele sale de curtea şcolii.