Şepcile… alb-albastre?

august 29, 2012 in Liga 1

Primăriţa din Bănie vrea cu orice preţ renaşterea „Ştiinţei”. Chiar îi stă bine în tricoul alb-albastru. Mai are nevoie de „şepcile” doamnei Prodan!

Pare o utopie dar deloc surprinzătoare. Despre scenariul ăsta am vorbit cu câţiva oameni de fotbal chiar săptămâna trecută. La stadiul de „s-ar putea ca…”. Uite că „U” Cluj ar putea ajunge la Craiova. Când Ana Maria Prodan a anunţat, prima dată, că este în căutarea unui oraş-gazdă pentru „şepcile roşii” unii s-au grăit să râdă copios. Ba s-o şi ia la mişto. Greşit. Craiova a fost primul nume care mi-a trecut prin cap. Doamna primar Lia Olguţa Vasilescu are de respectat o promisiune, aceea de a reînvia spiritul „Ştiinţei” şi a salva istoria Universităţii Craiova. Cum un demers de la zero este lung, anevoios şi cu obstacole imprevizibile, „teleportarea” celor de la „U” Cluj, cu căţel şi purcel, reprezintă cel mai scurt drum cu putinţă. Cum zic oltenii, uite că se putu’ frate!

Două femei inimoase ar putea să rezolve ce n-au făcut bărbaţii cu putere şi bani. Nu e vrăjeală, nici măcar subiect de dragul subiectului. Lia Olguţa Vasilescu, primăriţa din Craiova, şi Ana Maria Prodan, şefa de la „U” Cluj, pot fi autoarele celei mai senzaţionale schimbări care a avut loc în fotbalul românesc de la Revoluţie încoace.
Bănia a rămas fără echipă de fotbal după ce războiul care nu se mai termină între Adrian Mititelu, fostul patron, şi Federaţie a distrus practic Universitatea Craiova. Noroc cu alegerile locale şi cu doamna Vasilescu. Susţinută de fani, şefa din Bănie a invitat-o la negocieri pe doamna Prodan. Ca între două doamne aprige: direct, frontal, la subiect.
Marginalizată la Cluj de fel şi fel de interese locale şi nemulţumită de condiţiile oferite echipei, Ana Maria e decisă să ducă pe „U” în Bănie. Ar fi doar o schimbare de culoare. „Şepcile roşii” ar deveni „şepci alb-albastre” însă spiritul rămâne acelaşi. Fanii olteni, la fel de pătimaşi ca şi cei de la „U”, au jurat deja prin SMS-urile trimise şefei de la „U” credinţă veşnică noii echipe Universitatea Craiova şi o arenă „Ion Oblemenco” aproape plină meci de meci.
Până vom afla rezultatul negocierilor nu putem vorbi despre certitudini. Totuşi, acest accept reciproc pentru discuţii între doamnele Vasilescu şi Prodan reprezintă ceva similar cu o certitudine. Ba mai mult decât atât: este un război al celor două femei cu sistemul.
Sunt convins că ele vor mai mult decât renaşterea unei legende ca Universitatea Craiova. Vor schimbarea modului de a face şi a înţelege fotbalul în România. Sper să reuşeacă!