Un gol de 20 de milioane

august 30, 2012 in Liga Campionilor

Kapetanos a marcat un gol istoric şi tare scump. A umflat copios contul CFR-ului dar şi pe al lui!

Golul izbăvitor marcat de Pantelis Kapetanos valorează cam 20 de milioane de euro. Dacă nu chiar mai mult. Bineînţeles, mă refer la suma pe care o va încasa CFR Cluj de la UEFA pentru aventura în grupele Ligii Campionilor. O performanţă extraordinară într-un fotbal tot mai afectat de mediocritate. Un motiv în plus de invidie pentru unii granzi din Liga 1. Cluburi care se cred mari şi tari. Tot aleargă de ani buni în jurul găleţii cu lapte dar fără spor. S-au mulţumit cu Liga Europa dar banii sunt aici, în UEFA Champions League (UCL). CFR Cluj, dincolo de scandalurile în care a fost şi este băgat clubul, dă clasă multora la marketing sportiv dar în special la fotbal. Că doar fotbalul se măsoară în performanţe internaţionale, nu?

Am spus-o şi o repet: testul adevărat pentru echipele din România este acela din competiţiile europene. Fie Liga Campionilor, fie Liga Europa. Acolo se vede exact ce şi cum. CFR Cluj a reuşit ceva în care puţini au crezut. O dublă victorie cu Basel a adus trupei antrenată de Ioan Andone o calificare senzaţională în grupele UCL. Plus o căruţă de bani pe care „ceferiştii” îi vor număra la iarnă. Sau mai ştii, poate se amână pentru primăvară! 🙂
Ando a pregătit jocul ca la carte. O revanşă de gentleman pentru ceea ce i s-a întâmplat în sezonul 2008-2009 când a fost demis de la CFR cu doar câteva zile înainte de debutul în grupele Ligii Campionilor. Acum s-a scos. O apărare-beton, de netrecut, a tăiat elanul elveţienilor. Puţin noroc când Alexander Frei a ratat penalty-ul.
Plus un grec din poveste. Pantelis Kapetanos, un „killer” de portari resuscitat după ce Steaua i-a dat cu şutul în fund. Acum grecul dă peste nas acelor domni din Ghencea care l-au pus pe goană şi bagă în contul CFR-ului o sumă imensă pentru un fotbal amărât şi sărac.
O performanţă frumoasă a trupei din cartierul Gruia mai ales că este pentru prima dată din cele trei prezenţe în grupele Ligii Campionilor când „alb-vişiniii” se califică din play-off. Astăzi vom afla şi ce nume mari vor veni la Cluj.
Bani, glorie, fotbal la masa bogaţilor. Ce poate fi mai frumos pentru o echipă din România?