Steaua şi-a făcut norma

august 31, 2012 in Liga Europa

Steaua, din nou în grupe. Pentru puncte şi glorie!

Echipa care în ultimii ani a ţinut România în viaţă la nivelul cupelor europene şi-a făcut norma cu amărâţii de la Ekranas. Un 5-0 la „general” cu lituanienii şi, mai important, maximum de puncte. Pe seceta asta orice punctişor contează enorm la coeficientul de ţară. Vasluiul a fost aproape de o calificare istorică după ce a avut 1-0 şi 2-1 pe legendarul „San Siro”. Până la urmă şi 2-2 înseamnă ceva acasă la Inter, mai ales punctul care completează zestrea României la UEFA. Dinamo? „Câinii” nu au treabă cu Europa. S-au dat zmei înaintea „dublei” cu ucrainenii de la Metalist Harkov şi au ieşit din competiţie cu coada-ntre picioare. După Liga Campionilor, cu CFR, visul frumos continuă şi în Liga Europa. Steaua şi-a făcut norma şi merge în grupe!

Unii zic că Steaua a avut mare noroc atunci când sorţii i-au hărăzit ca adversar pe FK Ekranas. Corect dar norocul şi l-a făcut Steaua cu mâna ei. De ani de zile „roş-albaştrii” duc greul în Europa. Au strâns puncte cu preţul ratării performanţelor pe plan intern. În timp ce alţii au adunat cât au putut de acasă (Liga 1, Cupă, Supercupă) însă au fost ciuca bătăilor atunci când au ieşit afară. Că a fost bine sau rău asta nu ştiu dar cert este că opţiunea a aparţinut şefilor Stelei. Cu Ekranas n-a fost decât un test reuşit, iar scorul final de 5-0 după ambele manşe spune tot.
FC Vaslui a fost aproape de un succes istoric pe legendara arenă „San Siro”. Moldovenii au condus Interul lui Cristi Chivu cu 1-0, apoi cu 2-1. Le mai trebuia un gol şi detonau bomba din play-off. Dar n-a fost să fie decât un egal de poveste. Atât au putut. E ceva. Un rezultat bun, iar Marius Şumudică şi elevii săi merită felicitări. Găselniţa cu rezervele în locul titularilor doar „Şumi” putea s-o facă. Şi i-a ieşit din moment ce „nerrazzurii” au tras de timp ca să se scoată basma curată.
Dinamo, încă o prezenţă penibilă în Europa. Metalist Harkov nu s-a forţat deloc şi a reuşit un scor general de 4-1 care ne scuteşte de comentarii. „Câinii” nu prea ştiu ce înseamnă onoare în competiţiile europene, în fotbal, şi se mulţumesc doar cu statutul de „rup tot” în Liga 1. Prea puţin pentru o echipă care se crede mare!
Deci, Steaua este în grupele Europa League. Să vedem ce adversari va primi astăzi. Sunt convins că trupa din Ghencea nu se va face de râs şi va aduce multe puncte României. E nevoie de ele mai ales acum când trei echipe, Dinamo, Rapid şi FC Vaslui, au rămas deja pe bară.

P.S. – CFR a avut noroc şi va juca în grupele UEFA Champions League cu Braga şi Galatasaray Istanbul. O pâine de mâncat pentru locul 2 că prima poziţie e deja acontată: Manchester United!