Miracolul venit de nicăieri

august 26, 2012 in Liga 1

 

Sabău a găsit la pauză antidotul pentru a da peste cap jocul CFR-ului. E simplu: A-TI-TU-DI-NE!

După o primă repriză de coşmar, în care a încasat două goluri şi s-a ales cu un jucător eliminat (Oros), Rapidul a renăscut după pauză. Dintr-o biată mocăniţă cu aburi, trupa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău s-a transformat  într-o locomotivă nărăvaşă conectată la curent electric. „Alb-vişiniii” au jucat senzaţional şi au reuşit să întoarcă o partidă ce părea pierdută din start. E greu să cauţi explicaţii pentru ceva ce a fost halucinant. Trei goluri marcate cu un om în minus e colosal. Şi nu oricui. Mai ales campioanei en-titre, cu nea Ando pe bancă uluit. Un răspuns demn dat de către jucătorii Rapidului suporterilor care s-au grăbit să îi înjure şi să ceară demisia antrenorului Sabău într-un moment când echipa avea mare nevoie de sprijinul lor. Un miracol venit de nicăieri!

Nu mă aşteptam nici în ruptul capului ca galeria Rapidului să-şi lase favoriţii la greu. Chiar dacă scorul era 0-2, chiar dacă Oros a fost eliminat pentru un al doilea cartonaş galben primit prosteşte, chiar dacă „alb-vişiniii” nu au contat pe teren în primele 45 de minute. Când Maftei a marcat al doilea gol pentru CFR acesta a fost aplaudat pentru că nu s-a bucurat. Frumos gestul fanilor rapidişti însă după acest moment jucătorii giuleşteni au început să fie înjuraţi ca la uşa cortului, iar antrenorului Ioan Ovidiu Sabău i s-a cerut, în premieră, demisia. Apoi ultraşii au părăsit stadionul la pauză. Halal atmosferă. Tot să joci fotbal!
Adevăratele caractere se văd însă în situaţii limită, extreme. Certaţi la pauză de Sabău, răscoliţi în propriul orgoliu, giuleştenii au ieşit de la cabine cu gândul de totul sau nimic. Şi au jucat mai bine în 10 decât au făcut-o în efectiv complet. Ilijoski a sunat deşteptarea cu golul din minutul 49. Surdu a scos din nimic un penalty transformat imperial de Nicolae Grigore şi tot Grigore a semnat miracolul: 3-2. Nu ştiu dacă la 0-2 se găseau în „Giuleşti” trei suporteri ai Rapidului care să creadă în aşa ceva. Şi fanii s-au întors în tribune, iar atmosfera a redevenit copleşitoare ca-n vremurile bune!
CFR a ieşit şifonată rău: trei puncte ratate şi doi jucători pierduţi pentru mult timp, Ronny şi Vass, din cauza unor accidentări grave. Cred că vina acestui eşec aparţine lui Ioan Andone. Nu pentru că a început meciul cu o formulă de echipă cu şase schimbări faţă de cea de la Basel ci pentru că n-a conservat avantajul de două goluri câştigat până la pauză. În minutul 54, la scorul de 2-1 pentru CFR, l-a scos pe Hora din linia mediană pentru a forţa atacul cu Sougou. A vrut să mai dea goluri şi a terminat prin a încasa trei. Cred că aici s-a rupt filmul!
CFR nu s-a ales cu nimic deşi a avut meciul în mână. Un semnal de alarmă înaintea returului cu Basel. Calificarea în grupele Ligii Campionilor nu este jucată. Dacă Rapid a marcat de trei ori, deşi s-a aflat în inferioritate numerică cam o oră din joc, de ce n-ar face-o şi elveţienii? N-o spun cu răutate ci pentru că e grav.
Altfel, am început comentariul cu galeria Rapidului şi vreau să termin cu… galeria Rapidului. La rezultate proaste, fanii giuleşteni au dat mereu năvală la cabine sau i-a ameninţat pe jucători că îi aleargă pe calea ferată din triaj. Acum, după acest neverosimil 3-2 cu CFR, cred că a venit momentul să îi alerge fotbaliştii pe ei! 🙂