Cazul „Valiza” şi adevăratul blat

august 25, 2012 in Special

Pac – pac şi cazul „Valiza” s-a întors în favoarea lui Gigi Becali. Blatul de la Cluj l-au făcut alţii!

Acum două zile, pe 23 august, s-a consumat un moment crucial pentru fotbalul românesc. Un fel de „insurecţie” dacă ne gândim la istorie. A trecut neobservat de opinia publică şi de mass-media pentru că ţara are acum alte priorităţi, alte nevoi. Firesc. Conform www.onlinesport.ro, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a admis probele depuse de Gigi Becali în baza cărora CFR Cluj a vrut să cumpere meciul cu Universitatea Cluj din finalul sezonului 2007 – 2008. O bombă de proporţii care poate demasca adevăratul blat. Se confirmă, din nou, o vorbă din bătrâni: „Cine sapă groapa altuia cade singur în ea”.

La vremea respectivă, când i-am luat apărarea lui Gigi Becali, mi-am asumat şi riscul de a fi înjurat ca la uşa cortului. Nu m-a deranjat ceea ce au spus unii fanii, ei sunt pătimaşi, ci vorbele unor analişti cu statut de vedete care se cred apostolii adevărului absolut. Da de unde. Viaţa bate prostia şi reaua credinţă. Acolo, în cazul „Valiza”, s-a ştiut de la început că Gigi Becali a premiat jucătorii lui „U” Cluj ca să nu stea „capră” în faţa CFR-ului. Şi a ieşit ce-a ieşit!
În primăvară am abordat subiectul, în două rânduri, pentru că mi s-a părut interesant şi încă de actualitate. Prin comentariile „Vântul schimbării!” şi „Gigi Becali își recapătă «Valiza” cu… dobândă!» am readus în atenţia voastră un pasaj extrem de important al poveştii cu „Valiza” de la Cluj: „…Mă miră însă că în cazul «Valiza» nu s-a cercetat mai atent situația fundașului brazilian Bilica. Acesta a fost acuzat de conducătorii lui «U» Cluj că a «trântit» meciul cu CFR Cluj. «Înainte de partidă, jucători de la adversari mi-au propus bani ca s-o las mai moale», a recunoscut Bilica. Omul a plecat de la «U» și cu asta basta!”.
Acum, magistraţii de la ÎCCJ şi-au motivat hotărârea prin care Gigi Becali este declarat nevinovat. Instanţa a acceptat probele aduse de patronul Stelei conform cărora CFR Cluj a încercat să cumpere meciul cu „U”. S-a ajuns la concluzia că „Valiza” lui Gigi a avut ca scop final determinarea jucătorilor de la Universitatea Cluj să joace corect şi să refuze blatul cu CFR.
O decizie cu efect devastator. Suma de 1,7 milioane de euro, cât însemna premierea, nici nu mai contează. E vorba despre credibilitatea competiţiei interne şi a campioanei en-titre. Dacă instanţa a ajuns la o astfel de concluzie în cazul „Valiza” mă tem că lucrurile ar putea fi şi mai grave. Despre CFR s-a spus şi s-a vorbit multe în ultimii ani. Vom vedea ce surprize ne mai rezervă viitorul!