Adi Popa cel vestit

august 24, 2012 in Liga Europa

Steaua l-a făcut vestit pe Adi Popa. Lumea a aflat ce poate după eurogolul marcat la Vilnius. Viitorul depinde de el!

„E stelist şi e voinic, Adi Popa cel vestit” poate fi unul dintre versurile unui refren inspirat de celebra piesă „Andrii Popa” a trupei „Phoenix”. Adrian Popa şi Steaua sunt marile plusuri ale serii de Liga Europa. După un 2-0 clar în Lituania, „roş-albaştrii” sunt ca şi calificaţi în grupe, iar acest Popa venit de la Chiajna un jucător de mare viitor. Cu Metalurg Doneţk, Dinamo şi-a etalat nonşalant neputinţa europeană într-un contrast strigător la cer cu prestaţiile din campionat. Vasluiul, la fel: nu şi-a depăşit condiţia de echipă mică în faţa unui Inter uriaş. Ca nume.

Steaua şi-a respectat blazonul şi nu a dat apă la moară speculaţiilor. Nici măcar celor pentru pariuri. Doi solist după un 2-0 sec. „Roş-albaştrii” au făcut ce-au vrut din Ekranas, o echipă modestă, departe de pretenţiile unui play-off chiar şi de Liga Europa. Marele câştig al trupei antrenată de Reghecampf este acest „77”, Adrian Popa. Un jucător de calitate, modest, muncitor, disciplinat şi cu o tehnică foarte bună. Golul doi, pe care l-a marcat din lovitură liberă, poate fi dovada că Steaua şi-a rezolvat tema în astfel de situaţii de joc.
Dinamo a dezamăgit. Din nou. Nu în faţa unei echipe de duzină, cum ne-a tot obişnuit de mulţi ani, ci a unei formaţii de clasă. Nu este o scuză. Dimpotrivă. Metalurg Doneţk nu a forţat dar s-a impus la pas. Poate nu aş face atâta caz pe tema unui 0-2, previzibil, însă Dinamo a jucat prost. Departe de ceea ce a arătat în campionat. Suficient să apară şi să ne punem întrebări: de ce acasă zmei şi cu străinii mieluşei? Dinamo a ratat plaz-off-ul şi odată cu el prezenţa în grupele Europa League.
Concluzia este valabilă şi pentru FC Vaslui. Moldovenii s-au speriat de Inter Milano şi au clacat total. Un 0-2 la Piatra Neamţ care nu lasă nici măcar o urmă de speranţă pentru returul de pe „San Siro”. Vasluienii, în frunte cu Sînmărtean, au vrut dar n-au putut. Diferenţa de valoare individuală a făcut… diferenţa pe tabelă.
S-a jucat sub zodia cifrei 2. Norocul a surâs doar Stelei care a făcut vestit un jucător despre care se auzise lucruri frumoase dar care nu confirmase la un nivel superior: Adrian Popa. O calificare deja acontată plus un fotbalist de mare viitor e cam puţin pentru trei echipe româneşti prezente în play-off-ul Ligii Europa. Dar e mai mult decât… nimic.
Noroc cu Steaua!