Tributul nerăbdării

mai 2, 2017 in Liga 1

Dinamo a relansat lupta pentru titlu și are cel mai ușor program!

Dinamo a câștigat meciul pe merit, iar FCSB l-a pierdut pentru că și-a dorit cu orice preț victoria. „Prețul” plătit de roș-albaștrii a fost unul crunt: înfrângerea. La 1-1, în loc să paseze și să conserve rezultatul atunci când partida intrase în prelungiri, elevii lui Reghe au preferat jocul pe contre. Un joc care se plia perfect pe atitudinea dinamoviștilor care chiar nu mai aveau ce pierde. Un titlu nu se câștigă jucând sută la sută spectaculos. Uneori este nevoie de pragmatism, de calm, de răbdare. Imprudența lui De Amorim la penalty-ul care a înclinat balanța este și ea inexplicabilă. Atac decisiv prin alunecare, în careu, când scorul era egal este inconștiență curată. O nebunie care poate arunca la gunoi un an de muncă și poate lăsa trupa lui Reghecampf fără niciun trofeu în acest sezon. Cum sună versurile celebrei piesei „Cei ce vor fi” aparținând trupei „Iris”: „Mai e puțin, mai e un pic / Până la marele nimic”.

Fără doar și poate, Dinamo a meritat victoria în „Clasicul României”. Pentru că și-a dorit-o cu orice preț. A crezut și a reușit. Meritul aparține sută la sută antrenorului Cosmin Contra care a schimbat mentalitatea unei echipe obosită de mirajul Ligii Campionilor și rezultatele slabe din ultimele sezoane.
FCSB s-a văzut prea devreme cu sacii-n căruță. De parcă ar fi echipă de amatori. Ratările colosale din meciul cu Viitorul au fost „completate” de altele în confruntarea cu Dinamo. O trupă care vrea să câștige titlul nu-și permite relaxări de asemenea manieră pentru simplul fapt că pot costa enorm.
Surprinzător, roș-albaștrii au uitat să țină de minge atunci când trebuie. Altădată unul dintre punctele lor forte. Graba de a tranșa repede lupta pentru campionat, cu Viitorul și Dinamo, îi poate costa ratarea obiectivului. Pe acest final de play-off orice punct este bun. Egalul cu „câinii” le-ar fi putut aduce un pic de liniște înaintea confruntărilor decisive cu Astra și Craiova dar înfrângerea a declanșat nebunia și a instalat neîncrederea.
Calculele sunt complicate. Paradoxal, Dinamo are prima șansă. „Câinii” mai au de jucat cu CFR și Astra, două formații care nu mai sunt interesate de clasament. CFR nu poate participa la competițiile europene din cauza insolvenței, iar Astra pare împăcată cu locul 6. În timp ce Viitorul sau Steaua mai pot pierde puncte, cu CFR, Astra sau Craiova, pe motiv de… orgoliu!