Reghe, de ce acum?

aprilie 28, 2017 in Liga 1

Antrenorul Laurențiu Reghecampf pare dispus la o nouă provocare, în Qatar, cu Al Gharafa!

Se discută insistent despre plecarea antrenorului Laurențiu Reghecampf în Qatar, la Al Gharafa. Conform www.gsp.ro se precizează și data: 13 mai 2017, după ultima etapă. Surprinzător dacă ne gândim că Reghe vorbea, până nu demult, de calificarea în grupele Ligii Campionilor. Dacă informațiile vehiculate prin redacții se vor confirma problema devine și mai ciudată. O lovitură năprasnică pentru FCSB. De ce acum? De ce nu a așteptat Reghecampf terminarea campionatului? Ori a mers pe varianta „ce-i în mână, nu-i minciună”, ori a vrut să pună punct colaborării cu Gigi Becali după avalanșa de critici din ultima vreme. Cred că ultima variantă pare mai realistă. Gigi se implică din ce în ce mai mult în formarea echipei. Apoi conversațiile repetate cu Marius Șumudică au aprins becul de alarmă. Rămâne întrebarea: Reghe, de ce acum? Urmează trei meciuri decisive pentru titlu. Arabii mai puteau să aștepte trei săptămâni!

Deși initial părea o glumă, plecarea antrenorului Laurențiu Reghecempf în Qatar începe să se contureze tot mai clar. Conform www.gsp.ro, Reghe ar fi semnat deja cu Al Gharafa. Din 13 mai, după ultimul meci din play-off, adio FCSB. (http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/exclusiv-am-aflat-cu-cine-a-semnat-reghe-pe-2-ani-gazeta-are-toate-datele-contractului-ar-putea-castiga-de-10-ori-contractul-cu-becali-509032.html)
Cifrele contractului sunt impresionante: valabil pe doi ani, cu creștere de 500.000 de dolari în fiecare an. Reghe va lua 2,5 milioane în primul sezon, 3 milioane în al doilea, iar dacă își activează clauza de prelungire ajunge la 3,5 milioane de „petrodolari”. Plus bonusurile de un milion pentru titlu și alt milion pentru câștigarea Ligii Campionilor Asiei. Bani, nu glumă!
Dacă se confirmă ceea ce a apărut în presă este deranj mare la FCSB. Taman acum în toiul luptei pentru titlu. Dacă tot era croit să plece, Laurențiu Reghecampf mai putea aștepta un pic. Trei săptămâni era suficient. Astfel putea să-și controleze mai bine echipa. Acum, după ce au aflat și jucătorii, misiunea sa pare incredibil de grea. Și ne tot miram când l-am văzut pe Alibec luând la șuturi bidoanele după schimbarea de la Cluj? Știa de plecare și îl durea în cot? Doar o întrebare…
Tare sunt curios cum va fi finalul acestei povești. Pare de necrezut tot ceea ce se spune dar nu ieșea fum fără foc. Oricum, Reghecampf are de dus la final munca dintr-un sezon întreg. Cu o singură variantă: să câștige titlul. Fără el posibila plecare în Qatar se va face prin ușa din dos!