Eroul Messi, îngâmfatul Petrescu și „actorul” Budescu

aprilie 25, 2017 in Special

Fotbalul românesc nu mai impresionează din cauza lipsei de valoare și arbitrajelor dezamăgitoare!

De-a lungul a câteva zile am avut ocazia să dimensionăm bine fotbalul de la noi în raport cu cel de prin alte părți. Distanță ca de la cer la pământ. Dacă Messi ne-a arătat cum se poate ajunge erou în 90 de minute trecându-l în anonimat pe Ronaldo, la noi am văzut lucruri ciudate rău. Arbitrul Petrescu n-a lăsat-o pe Steaua să câștige că dacă îi acorda cele două lovituri de la 11 metri, clare ca lumina zilei, la ora asta titlul era jucat. La Giurgiu, Budescu o duce pe Astra în finala Cupei chiar după meciul-tur. Cu două tăvălituri teatrale care l-au impresionat până la lacrimi pe arbitrul Comănescu. Că daia a arătat fără ezitare punctul cu var. 🙂 Vai de noi cu așa arbitri, vai de noi cu așa faze!

Lionel Messi ne-a oferit în „El Clasico” esența pură a valorii. Calitate, precizie, eficiență. L-a trecut în anonimat pe arogantul Ronaldo, prea „obosit” după golurile din offside date lui Bayern. Cred că abia acum avem răspunsul despre cine va rămâne peste ani și ani în memoria fanilor: Messi. Un erou care și-a contopit cariera sportivă cu istoria grandioasă a Barcelonei. Messi sau bucuria de a juca fotbal cu zâmbetul de buze. Nu ironizând adversarii cu gesturi teatrale, așa cum a făcut Ronaldo în meciul cu bavarezii după ce i-a furat arbitrul ca-n codru. 🙁
De la Messi spre Liga 1 căderea este dramatică. Parcă intrăm în ceață. Arbitrul Radu Petrescu, unul dintre cei mai buni „fluierași” din România, a refuzat FCSB-ului două penalty-uri clare la Momcilovic și Alibec. O nouă mostră de decalaj imens între prestațiile internaționale și cele din țară. În schimb, domnul Petrescu s-a remarcat prin îngâmfare. Nu trebuie să se scuze dar așa a apărut la televizor. Multă îngâmfare pentru ce? Pentru două penalty-uri neacordate care pot influența soarta titlului? Nu se merită, zău așa!
Acum câteva minute s-a încheiat meciul de la Giurgiu din semifinalele Cupei României. Astra a dat 4-1 Timișoarei dar cu două goluri inventate de un alt „central” buclucaș: Adrian Comănescu. L-a păcălit Budescu cu căderile și văităturile sale teatrale. Nu-i moral dar uite că ține, iar arbitri naivi ca să nu spun altfel pot fi păcăliți. Nu se pune în discuție victoria Astrei, care a avut „n” ocazii, dar prestația brigăzii condusă de domnul Comănescu a fost una de groază. Offside-uri aiurea, trei penalty-uri neacordate mai clare decât cele acordate, faulturi nesancționate cu cartonașe etc. Astra e ca și calificată grație „actorului” Budescu care și-a jucat bine partitura. Pentru Liga 1, ține, pentru echipa națională, mai puțin!