Tamaș, întoarcerea „fantomei”!

martie 15, 2016 in Liga 1

Gabi Tamaș are șansa să fie, din nou, pe cai mari. La Steaua, la echipa națională. Totul depinde de el și doar de el!

Gabi Tamaș are șansa să fie, din nou, pe cai mari. La Steaua, la echipa națională. Totul depinde de el și doar de el!

Gabi Tamaș a făcut un meci foarte bun contra Astrei. La fel ca echipa sa este în creștere de formă. Atunci când a ales să se reîntoarcă la Steaua existau numeroase semne de întrebare. Adevărul e că, în ultimii ani, numele său a fost „cap de afiș” în diferite scandaluri mondene. Viața agitată de dincolo de stadion, presărată abundent cu licorile lui Bahus, au făcut din Gabi Tamaș un „bad boy”. De aceea a fost pus pe liber de Mirel Rădoi. Dar uite că antrenorul Laurețiu Reghecampf l-a capacitat la maxim. Dorința de a prinde lotul pentru EURO 2016 l-a ambiționat și mai și. Tamaș joacă din ce în ce mai bine. Pasa de senzație data lui Stanciu, la golul doi cu Astra, este o dovadă a calităților acestui jucător. Gabi Tamaș mai are multe de spus în fotbalul românesc. La un moment dat ajunsese un fel de fantomă a internaționalului de altădată dar acum și-a revenit!

Povestea lui Tamaș este una interesantă. Descoperit de Paul Enache, la Tractorul Brașov, Gabi Tamaș a stârnit interesul marilor cluburi încă din perioada junioratului. Mircea Lucescu, în primul său mandat din Giulești, l-a dorit insistent la Rapid. La „pachet” cu un alt nume important: Tiberiu Ghioane. Lucescu i-a propus pe cei doi juniori patronului George Copos căruia i-a garantat că va face din ei jucători de valoare. Miza tranzacției era de ordinul a câteva mii de dolari. Copos n-a vrut să plătească atâția bani și totul a picat. Tamaș a plecat la Dinamo, iar Ghioane avea să ajungă în Giulești, câțiva ani mai târziu, doar pentru un sezon (2000-2001).
Cariera lui Gabi Tamaș este una interesantă: Dinamo București, Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo, Auxerre, West Bromwich, CFR Cluj, Doncaster, Watford, Steaua, Cardiff City și, din nou, Steaua. Nume grele, echipe bune.
Deciza luată de Reghecampf de a-l repatria pe Tamaș părea o nebunie. Scandalurile în care a fost implicat jucătorul deveniseră mai numeroase și mai vizibile decât realizările. Dar Gabi Tamaș și-a dat seama, la timp, că dacă nu schimbă ceva în comportamentul său va rata EURO 2016. Și uite că acum joacă din ce în ce mai bine. În partida cu Astra a avut cea mai bună evoluție de la revenirea în Liga 1.
Și selecționerul Anghel Iordănescu se bucură pentru că va avea la dispoziție încă un jucător de calitate. Tamaș părea pierdut pentru echipa națională dar la cum joacă acum și-a pus deja numele pe lista convocaților!