Șumudică, antrenorul-spectacol!

octombrie 4, 2015 in Liga 1

„Șumi”, antrenorul-suporter care amestecă fotbalul cu pasiunea. Într-un stil unic!

„Șumi”, antrenorul-suporter care amestecă fotbalul cu pasiunea. Într-un stil unic!

Marius Șumudică e pe cai mari după ce Astra a terminat turul de campionat pe primul loc. Un antrenor care trăiește fiecare secundă din meci la maximă intensitate pentru că iubește fotbalul. Nu se pierde în tactici complicate și încearcă să rezolve cât se poate de simplu fiecare partidă îndemnând jucătorii să atace, să joace ofensiv. Explodează instantaneu la fiecare gol, se exteriorizează la fel de puternic atunci când nu-i ies socotelile. Un temperament vulcanic venit din iarbă. Un antrenor care iubește suporterii și fotbalul. De aceea face spectacol pe teren și în afara lui. Dacă „Șumi” ia titlul cu giurviuvenii n-ar fi o mirare însă dragostea cea mare rămâne Rapidul.

După ce a bătut Steaua (3-1), antrenorul Marius Șumudică și-a trecut în CV un alt succes important: 1-0 cu Dinamo, acasă la „câini”. Și nu oricum ci într-o manieră de mare campioană. Mai ales în repriza secundă când s-a marcat golul lui Teixeira.
Nu știu ce le-a spus „Șumi” la pauză dar Budescu și ai săi au zburdat pe teren. Posesie, pase precise, viteză, driblinguri amețitoare. Dinamo a încercat să se opună dar a sfârșit căzând în genunchi în fața unei echipe net superioare.
Șumudică a surprins din nou la fel cum a făcut-o de atâtea ori. S-a bucurat la gol așa cum numai el știe s-o facă, la un moment dat s-a băgat într-un schimb de pase cu cineva de pe banca dinamovistă, iar la final țipa de bucurie la centrul terenului alături de elevii săi. Cred că au mai fost și alte faze „made in Șumi” dar acum astea mi-au trecut prin gând… 🙂
Stilul acesta face bine fotbalului. Într-o lume închisă, plină de semne de întrebare, stilul lui Șumudică aduce zâmbete și plăcerea de a privi fotbalul cu alți ochi. Nu sunt cuvinte mari ci senzația de după derby-ul Dinamo – Astra. Că mai zice câte ceva despre unul sau altul nu e cu supărare câtă vreme păstrează stilul glumeț, zău așa! 🙂
Mulți se întreabă care este secretul acestui antrenor. Cred că știe să le spună jucătorilor cum se joacă fotbal de plăcere. De aici vin rezultatele. Fotbalul este o stare de spirit, un fel de a trăi viața. Marius Șumudică a învățat asta cât timp a jucat și antrenat în Giulești. Acum vrea să ducă Astra spre titlu dar marile iubiri nu se uită. Cândva va reveni la Rapid!