„Puriul” tace și face!

octombrie 1, 2015 in Liga 1

Antrenorul Mircea Rednic a schimbat din mers pe Dinamo. În bine, iar asta se vede în clasament.

Antrenorul Mircea Rednic a schimbat din mers pe Dinamo. În bine, iar asta se vede în clasament.

Antrenorul Mircea Rednic a readus pe Dinamo la viață. Asta e clar. Și mai important, echipa joacă fotbal ceea ce nu se întâmpla în trecut. Dacă l-am criticat pe Rednic pentru că n-a mai vrut sau a lăsat să se înțeleagă că n-a mai dorit să lucreze cu fostul președinte Dinu „Vamă” despre partea fotbalistică jos pălăria. „Puriul” a fost elevul lui Mircea Lucescu, iar stilul de lucru al „Magului de la Donețk” se vede la Dinamo. Cu adevărat „noul Dinamo”. Fără înfrângere în deplasare, locul 4 în clasament și o „haită” care promite mult. Ieșirea din insolvență anunță vremuri bune. Cu condiția să nu apară un scandal, din senin, că asta e „specialitatea casei”. Rednic tace și face, iar Dinamo o duce bine!

Un antrenor cu experiență știe ce are de făcut. O axiomă simplă a fotbalului verificată de „n” ori. Mircea Rednic a reușit să transforme pe Dinamo în bine. Și asta, trebuie spus, pentru că a pornit la drum cu un președinte expert în a construi echipe bune: Dinu „Vamă”. Dar faptul că la plecarea lui „Vamă”, Rednic n-a dat din coate ca să iasă cu declarații prietenoase spune multe despre relațiile dintre cei doi. Dar asta este o altă poveste…
Cu ajutorul fostului președinte, Rednic a adus jucători de calitate în raport cu valoarea campionatului românesc. Apoi au apărut „inovațiile” din atac unde Gnohere și Essombe sunt de pomină. Cei doi rezolvă problema golurilor, un capitol la care Dinamo a suferit enorm în ultimele sezoane. Aș mai pune la socoteală ascensiunea lui Steliano Filip sau relansarea unui jucător talentat precum Dorin Rotariu.
Cel mai important plus adus de Rednic la „noul Dinamo” este jocul. Elaborat, disciplinat, organizat. Apărarea e pe primul plan. De aici și parcursul fără greșeală din deplasare unde „câinii” sunt neînvinși. Doar eșecul de acasă, cu CFR, a fost un accident care a șifonat un bilanț excelent pentru o trupă care de ceva ani își tot caută identitatea pierdută. Un Dinamo mare face și alte echipe mari.
Să vedem cât va ține povestea asta frumoasă. „Puriul”, un tip versat, știe bine că este mult mai greu să rămână sus decât să ajungă acolo. Dacă nu va apărea un scandal, din te miri ce, Dinamo are șanse mari să se bată la titlu. La cum arată echipa și la ce joacă principalele pretendente la lauri chiar este o pâine de mâncat!