Cu Finlanda, test de fidelitate!

octombrie 8, 2015 in EURO 2016

Cine îmbracă tricoul naționalei Românei ar trebui să fie mândru că i s-a oferit acestă onoare!

Cine îmbracă tricoul naționalei Românei ar trebui să fie mândru că i s-a oferit acestă onoare. Suporterii sunt alături de „tricolori”!

„Tricolorii” au nevoie de patru puncte din meciurile cu Finlanda și Feroe ca să fie siguri că ajung la Paris pentru EURO 2016. În seara asta, la oră de Liga Campionilor, e prima încercare cu… „Suomi”, cum i se spune Finlandei în… finlandeză. 🙂 Nu va fi ușor. UEFA ne-a iertat și a deschis porțile stadionului transformând partida care va începe peste mai puțin de trei ceasuri într-un test de fidelitate. Fanii naționalei și-au făcut treaba, iar Federația anunță „sold out” la case. Până și biletele VIP s-au epuizat… Culmea, pentru „tricolori” apăsarea va fi și mai mare decât dacă se juca cu stadionul gol. „Arena Națională” devine cu fiecare minut un vulcan în clocot gata să erupă dacă totul merge bine sau dacă se încurcă socotelile. Iordănescu și ai săi sunt obligați să treacă testul. România – Finlanda, ora 21:45, în direct la TVR 1. Hai România!

Un test de caracter între Federație, suporteri și jucători. Dacă UEFA a suspendat terenul de la București din cauza incidentelor provocate de suporteri în Ungaria și apoi acasă cu Grecia, avocații FRF și-au făcut bine temele smulgând o iertare din partea forului european.
Fanii „tricolorilor” nu au stat cu mâinile-n sân și au dat năvală la casele de bilete. „Sold out” peste tot. Balamuc mare. Mulți suporteri vor să asiste la un moment mare pentru fotbalul românesc. Și uite așa, peste noapte, „Arena Națională” s-a umplut ca la un semn.
Interesul enorm pentru partida cu Finlanda a trecut pe plan secund frământările selecționerului Anghel Iordănescu. Acum e rândul jucătorilor. Lumea vrea ofensivă totală, iar psihoza asta se poate transmite „tricolorilor” devenind un dușman în plus. Nu trebuie să se grăbească. Finlanda este periculoasă, are o excelentă organizare a jocului defensiv și contraatacă tăios.
„Tricolorii” trebuie să joace ce știu ei mai bine. Joc organizat, apărare-beton, iar cu un plus de inventivitate pe ultimii 20-25 de metri, în situații de „unu la unu”, defensiva nordicilor poate ceda de mai multe ori. Prin redacții și în zona „Arenei Naționale” circulă următoarea formulă de echipă: Tătăruşanu – Mățel, Chiricheș, D. Grigore, Raț – Hoban, Sânmărtean – Torje, Stancu, Maxim – Keșeru.
Chiar și o victorie nu rezolvă total soarta calificării. Va mai fi nevoie de cel puțin un egal cu Insulele Feroe. Dar până acolo e important… momentul. Hai România, hai „tricolori”!