Sumi Show

iulie 25, 2010 in Fotbal

Mitica Dragomir spunea despre Sumudica ca este cel mai iubit antrenor al Rapidului de la Valentin Stanescu incoace. Seful Ligii stie bine ce spune mai ales ca n-ar fi la prima constatare confirmata de realitate. Marius Sumudica a redat Rapidului un statut pe care il pierduse, acela de… farmec al vietii. Fotbalistii joaca de placere si mai putin cu ochii pe contracte. Un ingredient care poate aduce, din nou, titlul in Giulesti.

Patronul George Copos isi freaca mainile de bucurie vazand ca mutarea din aceasta vara cu Marius Sumudica – antrenor si Dinu Gheorghe – presedinte incepe sa dea roade. Daca „Vama” a mai lucrat in Giulesti, la ora actuala fiind cel mai titrat presedinte din istoria Rapidului, Sumi este la prima experienta ca antrenor pe banca tehnica a unei echipe cu nume mare.
Sumudica, antrenorul dorit si iubit de toata suflarea „alb-visinie”. O constatare care explica, in mare parte, startul in forta luat de Rapid in actualul campionat. Un 2-0 in fata unei candidate la titlu, FC Vaslui, o formatie valoroasa si experimentata. Si nu oricum, intr-o maniera convingatoare, trupa lui Sumi controland ostilitatile intr-o maniera impresionanta.
Un debut perfect pentru Sumudica. I-am vazut pe elevii sai zambind, bucurandu-se ca joaca fotbal. O stare de spirit care a lipsit giulestenilor in sezonul precedent. Adevarul este ca o echipa care a batut acasa cu 5-1 Steaua si nu a prins un loc in cupele europene a avut o problema. Aici cred ca a intervenit Sumudica si, dupa cum s-a prezentat Rapidul in prima etapa, echipa este pe drumul cel bun.
Sumi a trait meciul la fel ca un suporter. S-a agitat, a gesticulat teatral aproape non-stop, a dat cu pumnii si picioarele in banca de rezerve la fiecare ratare, a urlat la elevii sai, iar la golul lui Herea, de 1-0, s-a dezlantuit euforic si patimas. Sumudica a facut show si dupa pauza desi intrase in vizorul arbitrului Balaj care i-a cerut sa se potoleasca insa la reusita brazilianului Cesinha a dansat in pasi de samba, aplicandu-i apoi un pupic direct pe chelie.
Proiectul lui Dinu Gheorghe si Marius Sumudica chiar arata bine. Experienta unui sef de club versat si obisnuit cu greul s-a pliat foarte bine pe entuziasmul unui tehnician iubit de fani si dornic sa dea marea lovitura. Un amestec exploziv care poate readuce titlul in Giulesti. Nu este o exagerare ci doar o simpla constatare.