Stoican, varianta corectă!

martie 14, 2015 in Liga 1

Flavius Stoican s-a reîntors la Dinamo pentru a obține rezultate mari. De data asta are pe mână un lot valoros și încrederea jucătorilor!

Flavius Stoican s-a reîntors la Dinamo pentru a obține rezultate mari. De data asta are pe mână un lot valoros și încrederea jucătorilor!

Ca jucător, Flavius Stoican a avut șansa să treacă prin mâna lui Mircea Lucescu. Suficient cât să înțeleagă cele mai importante principii pentru a reuși în meseria de antrenor. Mai exact, stilul de a izbândi pornind de la zero sau aproape zero. Cum s-a întâmplat atunci când a fost chemat, pentru prima dată, să preia pe Dinamo. Chiar reușise să încropească o echipă competitivă, cu personalitate, dar care mai avea de muncă până la marile rezultate. Și tam-nesam a fost pus pe liber. Surprinzător. În locul său a fost adus Mihai Teja, un tehnician care a antrenat câteva săptămâni naționala de tineret probabil pentru a-și îmbogăți CV-ul pentru… Dinamo. Efect letal. Teja n-a confirmat, iar Flavius Stoican a fost rechemat în fruntea „haitei”. S-a făcut dreptate, s-a ales varianta corectă pentru viitorul lui Dinamo!

În ultima vreme l-am văzut pe Flavius Stoican la handbal feminin, în „Floreasca”. Nu întâmplător ci la meciurile fetei sale, Lorena Stoican, o jucătoare talentată și de perspectivă care poartă pe tricou același număr cu cel purtat de Stoican ca fotbalist: 5. Chiar am schimbat două vorbe referitor la Dinamo. Se vedea că era afectat de cele întâmplate, se vedea că își dorea enorm o revanșă.
Ca să nu mai lungesc vorba, ceea ce i s-a întâmplat lui Stoican când a fost demis n-a fost corect în raport cu munca depusă. Construcția unei echipe cere timp și răbdare. În fotbalul românesc nu există așa ceva, iar antrenorii sunt puși pe goană după primul eșec care pică prost în ochii șefilor. Adevăratul motiv care explică rezultatele slabe.
Mihai Teja n-a confirmat, iar degringolada din jocul „câinilor” l-a readus pe Flavius Stoican pe banca tehnică. Ceva corect în raport cu evenimentele. Teja a lăsat baltă naționala de tineret fără să-i mai pese de intențiile Federației. Și-a dat demisia și a plecat. Pur și simplu a folosit U21 ca pe o trambulină spre Dinamo. Nu poți reuși cu asemenea abordări mai ales în relația cu jucătorii.
Și uite că Stoican a adus un suflu nou. Mai pe placul suporterilor. Dinamo a răsturnat scorul cu Ceahlăul câștigând clar cu 3-1 după ce a fost 0-1. Rotariu a început să joace ceea ce știe, Marius Niculae a marcat primul gol de la revenire, echipa s-a comportat pozitiv.
Concluzie: Flavius Stoican este varianta corectă pentru postul de antrenor principal la Dinamo. Cu condiția să fie lăsat să-și facă meseria măcar un sezon competițional!