Rapid, visul continuă!

martie 13, 2015 in Liga 1

Fanii giuleșteni au luat cu asalt casele de bilete. Rapidul joacă un fotbal de calitate şi visează frumos!

Fanii giuleșteni au luat cu asalt casele de bilete. Rapidul joacă un fotbal de calitate şi visează frumos!

Rapid şi Petrolul şi-au luat fiecare câte un punct după o remiză echitabilă în Giuleşti. Săpunaru i-a trimis în extaz pe fanii giuleşteni după ce a deschis scorul, iar Filipe Teixeira a scos din joben o excuţie de zile mari care i-a făcut fericiţi pe… „lupii galbeni”. Pentru Rapid, partea plină a paharului este că n-a pierdut niciun meci în acest retur: două victorii, două egaluri, opt puncte. Partea goală este că încă se lasă aşteptată prima victorie din Giuleşti în „noua eră”. În timp ce Petrolul depinde total de Teixeira, un jucător cum rar s-a văzut în Liga 1. Una peste alta, un punct mare pentru un public senzaţional. Rapidul prinde viteză, iar visul salvării de la retrogradare începe să devină realitate!

Vezuviul s-a mutat în Giuleşti. La meciul cu Petrolul arena de lângă Podul Grant a devenit un vulcan. S-a jucat cu casa închisă. Opt mii de fani ai „alb-vişiniilor” au umplut tot ce se putea umple. O dovadă clară că atunci când apar rezultatele pozitive o echipă cu tradiţie adună suporterii ca un magnet.
Meci aprig, remiză spectaculoasă. Căpitanul Cristi Săpunaru i-a dus pe rapidişti în extaz la golul de 1-0 dar după trei minute Filipe Teixeira a prins un şut de zile mari aruncând tribunele în agonie. Dincolo de asta, „Realul din Giuleşti” a jucat bine şi era gata-gata să dea o nouă lovitură de imagine.
La ce luptă este în zona retrogradării e bun şi un punct contra Petrolului. Giuleştenii continuă returul de foc fără înfrângere adunând două victorii şi două remize. Ambele în Giuleşti. Dar echipa joacă, are potenţial, iar victoria de acasă nu se va lăsa prea mult aşteptată.
Petrolul trebuie să zică mersi pentru acest punct. Nici nu putea obţine mai mult din moment ce la finalizare stă într-un singur jucător: Teixeira. Prea puţin pentru o formaţie care, la un moment dat, îşi făcea calcule pentru titlu.
Aşa că Rapidul începe să meargă cu viteză şi să spere că, în viitorul sezon, va juca tot în Liga 1. Miza e mare. Şi financiar, şi sportiv. Şansa de a vedea mai multe confruntări cu rivalele de-o viaţă, Dinamo dar mai ales Steaua, este mare şi ispititoare.
Urmează o pauză competiţională cauzată de programul echipei naţionale. A picat la fix pentru elevii antrenorului Cristi Pustai. Tehnicianul giuleştean va avea ocazia să pună la punct lucrurile care nu au mers bine. Profesorul Pustai a schimbat total Rapidul. În bine. Şi asta pentru că a adus jucători de calitate. Fără prea mult tam-tam. Şi uite că au apărut şi rezultatele.
Etapa următoare le aduce giuleştenilor ultima mare provocare înainte de pauza competiţională: miercuri, cu Astra, la Giurgiu. Un meci crucial pentru ceea ce va urma după reluarea campionatului. Deocamdată, visul continuă!!!