Steluța de la capătul tunelului

iunie 21, 2013 in Liga Campionilor

Valeriu Argaseală, omul care reprezintă Steaua la judecata UEFA. Sigur, a pregătit un dosar „beton”. Să vedem decizia!

Valeriu Argaseală, omul care reprezintă Steaua la judecata UEFA. Sigur, a pregătit un dosar „beton”. Să vedem decizia!

Faptul că Valeriu Argăseală, reprezentantul Stelei la judecata UEFA, este optimist în privința verdictului mai atenuează puțin din tensiunea așteptării. Verdictul se dă luni, 24 iunie. Un pic de speranță există. Depinde cum încadrează oficialii UEFA „premierea” din dosarul „Valiza”. Norocul Stelei este că Fenerbahce, celălalt club aflat la judecată, are de suportat un caz clar de corupție. Deci, corupție contra premiere. Dosarul Stelei este beton, așa cum susține domnul Argăseală, și ar putea evita suspendarea din Europa.. Ar fi un colac de salvare pentru fotbalul românesc într-un an cu atâtea și atâtea belele. Spre că m-am înșelat atunci când am scris despre o suspendare minimă, de un an. Steaua are nevoie de Europa. La capătul tunelului se vede o… steluță. Dar să așteptăm verdictul!

Pe Valeriu Argăseală îl cunosc de mulți ani. Mi-a fost șef pe vremea studenției. Un tip meticulos, organizat, foarte atent la detalii și tenace. Nu se lasă până nu obține ceea ce vrea. Îl dai afară pe ușă și intră pe geam cu aceeași problemă. Până o rezolvă!
E prima speranță. Argăseală spunea despre dosarul Stelei că este „beton”. Chiar îl cred și este de salutat că a fost trimis acolo cu o responsabilitate așa de mare. Nu cred că a omis vreun detaliu. Asta e bine pentru că UEFA se uită la tot. Orice probă contează, orice nuață din caz poate deveni decisivă într-un sens sau altul.
Domnul Argăseală invoca drept pozitiv faptul că UEFA judecă alături de Steaua și cazul Fenerbahce. Clubul din Istanbul e apăsat rău de tot de un caz clar de corupție. La Steaua a fost premiere pentru ca o altă echipă să joace corect și să câștige meciul. Rămâne de văzut cum judecă UEFA: după viziunea sa privind premierea sau după încadrarea de „dare de mită” aplicată de justiția din România.
Dacă până ieri situația Stelei zăcea într-o beznă absolută acum se vede o luminiță la capătul tunelui. Un fel de steluță călăuzitoare care pare să arate drumul către meciurile din Liga Campionilor. Dar să nu ne grăbim și să așteptăm verdictul UEFA. Fotbalul românesc are nevoie de Europa, iar Steaua poate aduce puncte. Și pentru alții! 🙂