Criza Face Ravagii. Paszkany vrea să vândă din acțiuni!

iunie 20, 2013 in Liga 1

Arpad Paszkany a ținut CFR-ul cât a putut de mult. Acum caută un partener pentru afacere. Nu mai sunt bani!

Arpad Paszkany a ținut CFR-ul cât a putut de mult. Acum caută un partener pentru afacere. E nevoie de bani!

După ce ani la rând a fost un exemplu pentru eficiența de finanțare a unui club de fotbal, CFR Cluj gâfâie serios. Presa anunță că Arpad Paszkany caută un partener de afaceri alături de care să poată merge mai departe. E clar că „Arpi” nu mai are nici bani și nici influența de altădată. Încă un semn, deși nu cred că mai era nevoie, care ne demonstrează că fotbalul românesc traversează cea mai gravă criză financiară din istorie. Nu știu ce urmează dar un lucru e cert: dacă nu se schimbă ceva, repede, se alege praful de tot. Când spun ceva mă refer, în primul rând, la cadrul fiscal în care trăiește fotbalul, sportul în general, și la relația juridică dintre patron, jucători și staff-ul echipei.

Se pare că Arpad Paszkany nu mai poate merge înainte, de unul singur, cu CFR. Performanța înseamnă bani, foarte mulți bani. A fost un an prost pentru trupa din Cluj. Niciun trofeu pe plan intern. Doar în Europa a mai dres un pic busuiocul dar și acolo parcă un pic forțat. Echipa a gâfâit serios, iar clubul, de asemenea.
E greu să finanțezi o echipă de Liga Campionilor. Cere bani, nu glumă. Cum transferurile efectuate în vara trecută n-au fost așa de inspirate ca în alți ani totul s-a resimțit în bugetul pentru noul sezon. Din acest motiv Paszkany este interesat ca un investitor să participe, alături de el, la afacere. Adică vrea să vândă o parte din acțiuni. Într-o economie de piață e ceva normal atunci când ai nevoie de bani.
http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/paszkany-neaga-vanzarea-cfr-ului-cautam-un-fond-de-investitii-care-sa-vina-ca-actionar-10991477
Criza economică la nivel mondial afectează grav fotbalul. Asta e realitatea. Vânzarea de jucători este supapa care poate rezolva foamea de bani din Liga 1. Dacă ai ce să vinzi. Altfel se ajunge la insolvență sau, și mai rău, la faliment. CFR este clubul care mai mereu a avut ce vinde însă anul ăsta ce ia pe mere dă pe pere. E cea mai fericită variantă. De multe ori mai rămân și ceva datorii.
Steaua la fel, are ce vinde. Dinamo și Rapid, tot pe acolo. Apropo de Rapid, m-aș bucura ca Ovidiu Herea să găsească un contract afară. Un fotbalist cu caracter care și-a făcut datoria față de club. Revenind la subiect, în acest an vor trăi doar echipele care vând bine sau cât de cât ceva. Celelalte se vor mulțumi cu ce au. Din păcate, criza face ravagii!