Hagi atacă golănia: Mihai Oarna, exclus din Academie!

iunie 22, 2013 in Copii și juniori

Gică Hagi, un mare fotbalist dar și un mare caracter. Nu acceptă golănia la... Academie. Și bine face!

Gică Hagi, un mare fotbalist dar și un mare caracter. Nu acceptă golănia la… Academie. Și bine face!

După acel umilitor 1-10 cu Germania, în loc să tacă mâlc și să bage capu-n pământ unii dintre componenții naționalei U-16 s-au dat în stambă la întoarcerea spre casă. Câteva „talente” autohtone, în frunte cu un anume Mihai Oarna, au agresat verbal alți călători folosind cuvinte de ocară. Nu este primul exemplu petrecut la loturile naționale de juniori și tineret. Aproape mereu s-au mușamalizat cazuri fel de fel, iar cei vinovați au scăpat nepedepsiți. Și acum era gata-gata să fie tot așa. Federația s-a făcut că nu știe până a apărut materialul difuzat de RTV. Și ce n-a făcut Federația a rezolvat clubul. Gică Hagi nu a acceptat așa ceva și l-a dat afară de la Academie pe acest Mihai Oarna. „Regele” și-a respectat blazonul și… fotbalul. Golănia nu face casă bună cu performanța. Așteptăm reacții similare din partea altor cluburi care au „vedete” ce pun mai mare preț pe șpriț și vorbe de ocară decât pe ideea de performanță!

„Academia Gheorghe Hagi” ne-a oferit un nou exemplu pozitiv. Dincolo de maniera profesionistă în care lucrează cu copii și juniorii, academia cultivă în rândul tinerilor jucători și bunele maniere. Cine nu respectă anumite principii minimale este „out” pe loc. Corect. Doar așa se pot crește fotbaliști adevărați, caractere puternice.
Probabil ați auzit despre tămbălăul provocat în avionul de întoarcere de către unii jucători de la naționala U-16. În loc să tacă și să reflecteze profund asupra jocului dezastruos prestat în fața Germaniei, 1-10 la Dublin (Irlanda), „vedetele de cartier” s-au luat de călători. Vorbe de ocară, figuri de prost gust, șmecherii de doi lei. Una peste alta, umilință totală pentru statutul de jucător de echipă națională.
Federația l-a demis pe antrenorul Adrian Bumbescu pentru rezultatatele slabe dar a amânat de pe o zi pe alta judecata acestor puști teribiliști. Ba că n-a știut, ba că una, ba că alta. Și tot așa, ei fiind mereu bine mersi. Noroc că sunt și oameni cu minte la cap care repară imadiat ceea ce greșete Federația.
Gică Hagi, un model pentru cum să ajungi mare în fotbal, nu putea accepta așa ceva. Pe scurt, „Academia Gheorghe Hagi” l-a exclus din structurile sale pe jucătorul Mihai Oarna, implicat în mitocăniile din avion. Decizie dură dar corectă. Afară. Poate așa va medita mai mult la viitorul său!
Așteptăm o reacție similară și din partea Federației. Pentru Oarna dar și pentru alții ca el. Pe 18 iunie am publicat editorialul cu titlul „Fotbal cu cartofi prăjiți și șpriț” care se încheia așa: „Astfel de abateri trebuie să primească toleranță zero. Adică, excludere din echipa de club dar mai ales din echipa națională!”. Clubul a făcut pasul necesar. Așteptăm Federația!