Steaua, victorie și… doar atât!

octombrie 26, 2012 in Liga Europa

Vlad Chiricheș, un fotbalist care știe ce vrea. Deși e pe val nu și-a pierdut modestia!

Un 2-0 cu Molde care duce Steaua la „cota 7” în grupa E a Ligii Europa. O victorie fără floricele a „roș-albaștrilor” dar utilă și de grafic. Nu este o victorie mică chiar dacă antrenorul Ole Gunnar Solskjær și-a trimis pe teren „herghelia de mânji”. Tineri talentați dar extrem de concentrați și arțăgoși. O victorie a Stelei marcată de reușita lui Chiricheș, de la primul gol. Un gol care va scrie istoria acestui sezon. O foarfecă de zile mari, din interiorul careului, care mai pune două, trei milioane de euro la cota fundașului stelist dorit de AC Milan. Steaua ia din nou inițiativa în Europa. Pentru România. Vorba suporterilor: România – Steaua, Europa – Steaua, Oriunde – Steaua, Campionii din Ghencea!

Vlad Chiricheș, liderul neoficial al Stelei. Golul său a marcat întâlnirea cu Molde. Și, sigur, istoria sezonului și a echipei construită de Laurențiu Reghecampf. Chiricheș, un băiat modest, talentat, cu mult bun-simț, disciplinat. Un model pentru orice copil și junior care astăzi visează să ajungă fotbalist. Cred că acesta este marele mesaj al meciului cu Molde. Nu degeaba oamenii vorbeau prin tribune că după foarfeca de Liga Campionilor cota lui Vlad Chiricheș a sărit la 20 de milioane de euro. O glumă care are ceva adevăr. Aviz „analiștilor” care nu-l văd fotbalist deși habar n-au să facă un stop sau o preluare! Săracii de ei… 🙂
Despre meciul în sine nu prea am ce comenta. Norvegienii au avut primul corner prin minutul 60 și ceva. Târziu de tot. La ei va fi însă altfel. Un alt joc, cu o altă echipă. Cea de bază. Dar și pe aia Steaua poate s-o bată dacă știe ce să joace în Norvegia. Problemele Stelei rămân în ofensivă unde nu are un vârf autentic, de careu. Rocha a făcut, din nou, un joc slab, iar Mihai Costea nu m-a convins. Până la urmă, doar rezultatul contează, iar acesta este rodul muncii echipei.
N-am mai văzut de mult la Steaua jucători atât de concentrați. Pe teren dar și în afara lui. La declarații. Nu se gândesc la Dinamo. Încă. Deocamdată, doar la meciul următor, cel din campionat, cu Bistrița. Frumoasă atitudine, iar meritul aparține lui „Reghe”. Un antrenor mereu suprinzător.
Una peste alta, un meci bun pentru „viteziști” și un rezultat așteptat. În Norvegia, pe 8 noiembrie, Steaua are forța să rezolve calificarea pe terenul lui Molde. Adică să bată acolo. Pe „Arena Națională” a fost o victorie și… doar atât!