„Câinii”, una triste partita…

octombrie 27, 2012 in Liga 1

Pentru Dario Bonetti urmează două meciuri capitale: cu Pandurii și Steaua. Bate, rămâne, pierde, ar trebui să plece!

Dinamo a avut o prestație dezamăgitoare la Piatra Neamț. Probabil cel mai prost joc făcut de „câini” în acest sezon. La cum a mișcat Dinamo cred cu tărie că și-a dorit un punct deși acesta este egal cu zero în actuala configurație a clasamentului. Mai mult, „plăieșii” lui „Pinalti” i-au dominat pe bucureșteni, în multe momente, scoțând în evidență neputința unei echipe care a venit la meci cu nasul pe sus după victoria din derby-ul cu Rapid. Declarațiile generoase pe care le-a dat Dario Bonetti după alte meciuri slabe, gen „una grande partita”, nu-i țin de cald. Acum trebuie să accepte gluma de meci la care a fost părtaș sâmbătă seară. Signore Bonetti, dacă tot ne jucăm cu cuvintele, la Piatra Neamț a fost… „una triste partita”. De râs, nu? 🙂

Dinamo e praf înaintea marelui derby cu Steaua. Într-o astfel de confruntare orice este posibil. Chiar și un meci bun, completat cu un rezultat favorabil. Realitatea este însă mai crudă decât ficțiunea. Sub Pietricica, „câinii” lui Dario Bonetti au fost pe post de miei. Fără agresivitate, fără vlagă, fără zvâc. Nimic, nimic din primul până-n ultimul minut.
Îndrăznesc să spun că a fost un joc pregătit superficial de Bonetti. În ciuda statutului de antrenor format la școala italiană. Un statut mai mult de imagine pentru că pe teren nu se vede asta. La Piatra Neamț, „câinii” au stat cu coada-ntre picioare. Le-a fost teamă să atace poarta și s-au mulțumit cu un punct. Cu gândul ăsta au intrat pe teren. Dacă nu ataci nu ai cum să câștigi. Mental, zero. Vinovat: Dario Bonetti!
De ani buni n-am văzut o partidă cu atâtea centrări care să traverseze careul și să ajungă… nicăieri. Faze ciudate, lipsite de logică. Și de-o parte, și de cealaltă. Ceva de neacceptat pentru un joc de Liga 1. Mediocritate este un cuvânt generos. A fost mai rău de-atât. Până acum, Dinamo a mascat această insuficiență organizațională a jocului însă cu Pandurii, în Cupă, și Steaua, în campionat, jumătățile de măsură nu mai țin de cald.
Închei prin a vă aduce în atenție cuvintele unui fost mare jucător al lui Dinamo, Cornel Dinu: „Dacă ăsta a fost un meci de fotbal, însemnă că eu nu am practicat acest sport”. N-o spun eu, o spune un doctor în fotbal, iar Dario Bonetti ar face bine să țină cont de spusele domnului Dinu. Altfel va puncta o nouă prezență exotică într-un fotbal care și așa gâfâie, iar returul în… Italia!