Fotbal între extreme

octombrie 28, 2012 in Liga 1

Gigi Mulțescu, un meseriaș. A urcat Astra Giurgiu pe locul 3 și de bine ce a muncit este dat afară. Despre ce fotbal vorbim?

Steaua s-a distrat cu Bistrița. Un 4-0 ca-n vremurile bune. „Roș-albaștrii” bat pas de defilare spre titlu, iar Gigi Becali se bucură ca un copil la fiecare reușită. S-au dus vremurile când se certa cu antrenorii. A mai învâțat câte ceva de la viață și uite că-i prinde bine. Alți patroni din Liga 1 i-au foc. Bossul Astrei, Ioan Niculae, a declarat pe post că mâine îl va concedia pe Gigi Mulțescu. Motivul? Vă faceți cruce: cică nu se înțelege cu staff-ul administrativ! Ce nebunie! Să pui pe goană un tehnician de calitate, cu experiență, care a luat Astra din colaps și a cocoțat-o tocmai pe locul 3. Nu mai știi ce să crezi. Dar asta este Liga 1. „Tocătoarea de antrenori” macină continuu și impinge fotbalul între extreme. Una caldă, alta rece!

Steaua lui Reghe merge ceas. Fără doi jucători de bază, Tănase și Chipciu, liderul la zi din Liga 1 a făcut instrucție cu Gloria Bistrița. În Ghencea. Un 4-0 care nu arată nici pe departe diferența de pe teren. Mihai Costea și-a redescoperit pofta de gol, cu o „doppietta”, iar echipa pasează cu o lejeritate dezarmantă. Foarte multe faze au fost cu șase, chiar șapte pase consecutive ale „roș-albaștrilor” după care a urmat șutul decisiv.
Criticat deseori, de unii în stil „maniacal”, Gigi Becali savurează succesul de traseu. Până la primul trofeu din acest sezon mai este cale lungă dar rezultatele muncii antrenorului Laurențiu Reghecampf sunt evidente. Asta și pentru că patronul Stelei a renunțat la spălarea rufelor în public preferând discuțiile față în față, la Palat. Steaua este în creștere de formă, iar asta se vede în jocul prestat.
În loc să învețe din greșelile comise de Gigi Becali în ultimii ani, în relația cu antrenorii, patronul Astrei, Ioan Niculae, ține morțiș să-i calce pe urme. Nu s-a uscat bine cerneala de pe contract că Gigi Mulțescu, antrenorul Astrei, riscă să fie demis. Cel puțin așa a spus domnul Niculae pe la televiziuni. Demiterea la televizor începe să devină ceva la modă în Liga 1.
Motivul este relația tensionată care există între Gigi Mulțescu și staff-ul administrativ. O nebunie. Funcționărași de calitate se mai găsesc dar antrenori valoroși mai rar. Dacă se va concretiza demiterea lui Mulțescu atunci nu este o decizie inspirată. Dimpotrivă. Omul ăsta a schimbat fața echipei din prima zi. Și a urcat-o pe podium. Acum, pe locul 3.
Oameni buni, cred cu tărie că nu putem avea un fotbal de calitate sărind de la o extremă la alta. Azi, scandal, mâine, liniște. Astăzi, liniște, mâine, scandal. Chiar nu se face performanță în felul ăsta. Gigi Becali a învățat ceva, iar Steaua este în acest moment pe cai mari. Ioan Niculae a început să se agite cam mult, iar Astra Giurgiu poate pierde enorm prin demiterea antrenorului Mulțescu! Eu sper să nu se întâmple!